nieuws

Deal rond tussen Cascade en Falkenroth

Warehousing

PORTLAND, OREGON – Cascade heeft het failliete Duitse Falkenroth Foerdertechnik GmbH & Co definitief voor 3,8 miljoen euro overgenomen. De aquisitie kwam uiteindelijk tot stand na twee maanden van onderhandelen.

Cascade vergroot met de overname het productaanbod aan voorzetapparatuur aanzienlijk en ook krijgt het Amerikaanse bedrijf nu een zeer sterke voet aan de grond op het Europese vasteland. Analisten twijfelen over het nut van de overname. Weliswaar is er op het gebied van voorzetapparatuur wederom een concurrent in Europa uitgeschakeld, maar Cascade had vorig jaar ook al het Duitse Fema Forks en het Italiaanse Roncari Srl. ingelijfd. Een overname van het zieltogende Falkenroth was dus niet meer essentieel voor een sterkere marktpositie in Europa. Fema Forks heeft recent nog flink geïnvesteerd in de productie van heftruckmasten en voorzetapparatuur China.

Reageer op dit artikel