nieuws

ABB verkoopt WMS-divisie

Warehousing

Technologiebedrijf ABB heeft de divisie Logistic Systems verkocht aan de Zweedse JCE Group. Onder de activiteiten van ABB Logistic Systems vallen de verkoop en implementatie van het warehouse management systeem Sattstore. In Denemarken, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië zijn hier 85 medewerkers mee bezig, die samen een omzet genereren van 12 miljoen euro.

De JCE Group heeft eerder al een belang genomen in MA-system, een Zweedse WMS-leverancier. Zowel ABB als MA-system hebben in Scandinavië een marktaandeel van 20 procent. De activiteiten van de twee bedrijven worden samengevoegd onder de naam Consafe Logistics. In Nederland heeft ABB klanten als TMI Integrated Logistics en Canon. Bekendste klant van MA-system is Ikea.

Reageer op dit artikel