nieuws

Nedcon vier miljoen euro in de min

Warehousing

Nedcon denkt het eerste halfjaar van 2003 af te sluiten met een verlies van vier miljoen euro. De stellingenbouwer wijt het verlies vrijwel volledig aan de teruglopende omzet. Omdat klanten als gevolg van de zwakke economie opdrachten uitstellen of zelfs annuleren, is de omzet in vergelijking met het eerste halfjaar van 2002 met 35 procent gedaald.

Met name in de markt voor geïntegreerde systemen blijven het aantal nieuwe orders en de omzet sterk achter. In de markt voor standaard opslagsystemen heeft Nedcon conform de verwachting haar marktpositie kunnen verstevigen, ondanks het feit dat er steeds meer op prijs wordt geconcurreerd.
Om het verlies beperkt te houden, heeft Nedcon onder leiding van directeur Leen-Pieter de Jong eerder dit jaar al besloten een reorganisatie uit te voeren. De voordelen daarvan zijn echter maar voor een klein deel zichtbaar in dit jaar. Daarom verwacht Nedcon dat het verlies in 2003 nog verder zal oplopen, mede gezien de orderportefeuille voor de komende jaren.
Het einde van de malaise is volgens Nedcon wel in zicht. De investeringsbereidheid lijkt weer iets toe te nemen. Een aantal voor dit jaar geplande orders is uitgesteld tot 2004. Voor volgend jaar is Nedcon dan ook optimistisch.
Op 3 september worden de definitieve halfjaarcijfers gepresenteerd.

Klik hier voor een verslag van een forumdiscussie met magazijninrichters.

Reageer op dit artikel