fotoreportage

Distributiecentrum geeft luchtmacht logistieke kracht

Warehousing 3386

Distributiecentrum geeft luchtmacht logistieke kracht

Het grootste geautomatiseerde distributiecentrum van defensie in Nederland staat in Woensdrecht. De Koninklijke Nederlandse Luchtmacht heeft in het Brabantse dorp een state of the art onderdelenmagazijn gebouwd.

12,5 miljoen kilo staal, 400.0000 onderdelen, 55.000 voorraadborden, 14.000 vierkante meter warehouse, 12.000 pallets, 4700 vierkante meter retriever. Dat zijn de cijfers die horen bij het geautomatiseerde opslag systeem (Dematic) van het distributiecentrum dat de luchtmacht heeft gebouwd op haar vliegbasis in Woensdrecht.

Grootste geautomatiseerde magazijn van defensie

Hiermee is het warehouse het grootste geautomatiseerde magazijn van defensie in Nederland. In het pand worden onderdelen opgeslagen die de luchtmacht nodig heeft om haar taken in binnen- en buitenland uit te voeren. Van de kleinste moertjes en schroefjes tot complete rotorbladen voor Chinook-helikopters; alle onderdelen van ieder luchtmachttoestel liggen voortaan onder een modern dak.

Europese hub F35

Er is opslagruimte voor 400.000 stuks. Overcapaciteit die door partijen van buitenaf kan worden opgevuld. Het magazijn wordt opengesteld voor andere, commerciële partijen, aldus Commodore Mario Verbeek.  Het magazijn kan bijvoorbeeld dienen als Europese hub voor de F-35. (De F-35 is het nieuwste gevechtsvliegtuig dat in gebruik moet worden genomen, ook bekend als JSF)

Defensie gaat business drijven

Commodore Mario Verbeek: “We openen dus dit magazijn voor andere landen en industrieën die hier voor werken. We gaan business met elkaar drijven. Zo moet defensie ook denken, want we hebben elkaar nodig om business te doen.  Dat moet ook omdat het F-35 model een model is waarbij de industrie veel taken overneemt van defensie. Dat is prima, maar dan moet je wel een actief netwerk hebben.”

Reageer op dit artikel