blog

Is jouw WMS (cyber) crime proof?

Warehousing 833

Is jouw WMS (cyber) crime proof?

WMS-beveiliging is vaak geen prioriteit. Het is als een verzekering; in het ongelukkige geval dat je het nodig hebt, ben je blij dat je het hebt. Als je het niet hebt, dikke pech …

In de meeste gevallen geldt, hoe ouder uw software en hardware, hoe groter het gevaar dat u loopt tegen cyberbedreigingen. Oudere systemen ondersteunen mogelijk niet de nieuwste upgrades, patches of hardware die specifiek zijn ontworpen om de beveiliging te vergroten. Uw WMS-beveiliging kan bijvoorbeeld vertrouwen op on-premise oplossingen. Omdat uw bedrijf moet betalen voor de hardware-installatie, onderhoud, upgrades en vervangingen heeft u waarschijnlijk een brede mix van technologieën. Er worden nog steeds veel bewerkingen uitgevoerd op Windows XP / Windows CE-platforms, een besturingssysteem dat Microsoft sinds 2014 niet meer ondersteunt ….

Cyber crime

We kennen allemaal de horrorverhalen van ransomware die complete organisaties verlammen en tonnen geld kosten. En het eindigt niet met de dreiging van ransomware. Niet elke systeembeveiliging is hetzelfde, dus uw hele operatie kan op verschillende niveaus gevaar lopen. Het beschermen van uw bedrijf, personeel, inventaris en faciliteiten moet altijd een prioriteit zijn en hiervoor is een robuust WMS-beveiligingsprotocol vereist.

 

Cloud WMS is een van de meest kosteneffectieve manieren om geavanceerde beveiliging in je operatie te introduceren. Een groeiend percentage van de bedrijven beschouwt de cloud veiliger dan oudere systemen, en merkt op dat dit het gemakkelijker maakt om verdere beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals een juiste gegevensversleuteling en ID-toegangsbeleid.

Goede interne inventariscontroles

Diefstal door werknemers is een groot probleem voor bedrijven, vooral in de magazijnen. Volgens een studie uit 2015, kan de helft van de inventarisverliezen met een geschatte waarde van maar liefst $ 22 miljard per jaar worden toegeschreven aan werknemers. Dit soort diefstal varieert van ‘het nemen van een item onder de jas’ tot professionele oplichting door georganiseerde groepen. Als uw organisatie geen beveiligd WMS heeft dat de incheckregels, dagelijkse voorraadcontroles of voorraadverificatie met authenticatie van anderen afdwingt, loopt u het risico dat de voorraad ‘wegvalt’.

 

Lees ook
35 % van de mogelijkheden van WMS onbenut!
‘Ga voor standaard WMS met doorontwikkelruimte’

 

Natuurlijk zijn er WMS-beveiligingsoplossingen die veel van deze problemen kunnen rechtzetten zonder de productiviteit van de organisatie in gevaar te brengen. Dit begint allemaal met het feit dat uw werknemers activiteiten en transacties invoeren met identificatie die specifiek voor hen is. Op deze manier kan alle activiteit in de hele operatie worden gecontroleerd en gecontroleerd. Vereist inchecken tijdens elke fase vanaf de receptie en toevoegen aan de voorraad door middel van picking, verpakking en distributie. Niet alleen maakt dit het moeilijker om diefstal te voorkomen, maar het creëert ook een audit-trail voor elke werknemer als er een diefstal plaatsvindt. Een audit van hoe goederen door uw magazijn bewegen, kan u ook helpen potentiële mogelijkheden tot diefstal te identificeren en trainingen te geven voor medewerkers die de juiste procedure niet volgen.

 

Lees ook
Zo bescherm je bedrijf tegen cyberaanvallen

 

 

Automatische registratie

Op dagelijkse basis gaan veel medewerkers je magazijn in en uit. Weet je WMS wie ze zijn of worden ze geregistreerd of zijn er manieren voor mensen met slechte bedoelingen om te profiteren van de gaten in je beveiligingsprotocollen? Je WMS-beveiliging kan je bedrijf blootstellen aan risico’s als het niet automatisch gegevens verzamelt, zoals kentekens en toegang tot bepaalde locaties in je bedrijf. Je zou je bedrijf onbewust kunnen openstellen voor diefstal door externe personen.

Auteur Friso Bakker, managing partner Aratus

Reageer op dit artikel