blog

WMS? Neem een on-site applicatie-beheerder!

Warehousing

WMS? Neem een on-site applicatie-beheerder!
WMS applicatie-beheerder Eric Hereijgers

Organisaties die een Warehouse Management Systeem (WMS) hebben ingevoerd en daarbij een applicatie-beheerder hebben vrijgemaakt om het systeem vanuit een gebruikers- en een systeemtechnisch oogpunt te optimaliseren, hebben een veel hoger rendement van het WMS dan organisaties die geen beheerder hebben!

Voor de beheersing van de logistieke processen in een complex magazijn is  een WMS of een goed ingerichte WM-module van bijvoorbeeld  SAP, Axapta of Navision onmisbaar. De implementatie van een dergelijk systeem is technisch complex en de betrokkenheid van de gebruikers is van vitaal belang. Tijdens het implementatie project wordt daar tegenwoordig wel voldoende aandacht aan geschonken en de meeste implementaties zijn dan ook succesvol.

         

Voordelen WMS half jaar

Maar dan begint het echter pas. De voordelen van een dergelijk systeem komen pas na een half jaar tot uiting, ALS de organisatie goed leert omgaan met het systeem. Een on-site applicatie-beheerder, iemand die zowel het logistieke proces als het WMS van binnen en van buiten kent, is hiervoor onmisbaar.

    

Als deze beheerders er niet zijn, komt dat meestal doordat ‘men’ elders in de organisatie vindt dat deze beheerders onder de centrale IT-afdeling moeten vallen en elders in de organisatie moeten worden gestationeerd.  Of ze worden wegbezuinigd, omdat de operationele kosten gedrukt moeten worden omdat er onlangs is geïnvesteerd. Beide redenen leiden tot veel ongemak, ergernis en efficiëntieverlies op de werkvloer.

   

Praktische problemen worden niet opgelost, men blijft klagen over het systeem en de potentiële voordelen en operationele besparingen van het WMS worden niet gerealiseerd. Zorg er daarom voor dat er een applicatie-beheerder on-site aanwezig is voor, tijdens  en na de implementatie vanhet WMS.

           

Als je een vrachtwagen koopt, neem je toch ook een chauffeur aan om er in te rijden?!

  

WMS-dag Live

Stap op donderdag 27 oktober 2011 met collega’s en vakgenoten in de bus en breng een bezoek aan logistieke dienstverleners en/of distributiecentra. Blogger Eric Hereijgers (Senior Consultant Logistics Van Looy Group) spreekt op deze WMS-dag Live op over het thema: ‘WMS en efficiency in de Supply Chain’. Wees er snel bij, de eerste drie bussen zitten al vol!  

Reageer op dit artikel