blog

Waarom zijn die picklocaties zo klein?

Warehousing

Waarom zijn die picklocaties zo klein?
orderpicker

Veel magazijnen kampen met een tekort aan picklocaties. Door de groei van het assortiment zijn er steeds meer nodig en ze moeten allemaal goed bereikbaar zijn. Om alle artikelen een picklocatie te geven, worden de locaties vaak kleiner gemaakt. Dit heeft echter rampzalige gevolgen voor de orderpickers.

Een extra ligger op ongeveer 1,30 meter hoogte levert extra locaties op maar de orderverzamelaars moeten dan bijna op hun knieën om van de onderste locaties te kunnen picken. Of men moet weer ongelukkig reiken om de achterste dozen van de daar bovengelegen locatie te picken. Geen van beide zijn goed voor de rug en ledematen.

      

A-artikelen goed

Een ideale oplossing is vaak niet voorhanden, als er te weinig ruimte is. Dat is inderdaad zo. Maar om dan alle locaties maar te halveren is ook niet altijd de oplossing. Zorg er in ieder geval voor dat de picklocaties van de A-artikelen, de artikelen die 80 procent van de pickregels genereren, ergonomisch verantwoord worden vormgegeven. Dit is goed voor de gezondheid van de orderpicker, het bevordert de efficiency van het pickproces en vereenvoudigt de replenishment.

 

De voordelen wegen niet op tegen de nadelen om duurdere of complexere oplossingen te vinden voor vooral het grote aantal C-artikelen. Oplossingen om het tekort aan picklocaties op te heffen: een separaat legbordengebied voor C-artikelen met meer herbevoorrading, het op hoogte plaatsen van C-artikelen en deze met een hoogheffende orderverzameltruck verzamelen via een pre-picking proces, het dynamisch alloceren van een groot aantal C-artikelen aan een beperkt aantal picklocaties, Deze oplossingen zijn op zichzelf niet zo efficiënt; maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen van de goede picklocaties voor de A-artikelen. En de orderverzamelaars varen er wel bij.

  

Loop eens door uw magazijn en probeer het gewoon zelf eens uit! Hoe bereikbaar zijn uw picklocaties eigenlijk? Ik denk dat u gaat schrikken! Ik hoor uw reactie graag…  

Reageer op dit artikel