blog

Breek die stellingen maar weer af

Warehousing

Breek die stellingen maar weer af
magazijnstelling verzekeraar

Verzekeraars krijjgen steeds meer invloed op de bouw van nieuwe magazijnen. De regels die door hen worden gesteld, gaan vaak veel verder dan de regels die vanuit de controlerende overheid worden gesteld. En dat kan erg vervelende consequenties hebben.

Bij de inrichting van magazijnen wordt vooral aandacht geschonken aan de efficiëntie, kwaliteit en snelheid waarmee de goederen verwerkt kunnen worden. En dit tegen de laagste kosten. Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met vele bepalingen van de brandweer, arbeidsinspectie en andere controlerende overheidsinstanties. Maar opvallend is echter dat de verzekeraars een steeds grotere invloed krijgen op de inrichting van de DC’s.

    

Stellingen afgebroken

Onlangs zijn in een groot magazijn de nieuwe palletstellingen afgebroken nadat ze een maand in gebruik waren. Er zijn vervolgens nieuwe liggers besteld. Niet omdat deze niet goed waren uitgevoerd, maar omdat de verzekeraar eiste dat er meer tussenruimte tussen de pallets moest worden voorzien. Volgens de normen moet er voldoende ruimte zijn tussen de pallets, om de pallets veilig in- en uit de stellingen te halen. Deze ruimte is ook voldoende om het bluswater van de sprinklerinstallatie tussen de pallets door te laten lopen.

    

Tussenruimte en scheefstand

Als de reachtruckchauffeurs de pallets echter niet altijd even recht wegzetten of als de pallets wat meer overhang hebben, dan is deze ruimte niet altijd gegarandeerd. Vaak wel op ligger niveau, maar niet over de hele hoogte gemeten. En daarom keurde de verzekeraar de stellingen af en kon men opnieuw gaan beginnen. Nieuwe stellingen en verlies aan palletplaatsen…

      

Dat had voorkomen kunnen worden. Maar als de standpunten zich verharden en iedereen zijn hakken in het zand zet, dan kom je ook niet meer tot een constructieve oplossing…

Reageer op dit artikel