blog

Logistica: tips voor een effectief beursbezoek

Warehousing

Logistica: tips voor een effectief beursbezoek

Het is geen eenvoudige opgave om in één dag tientallen stands te bezoeken op de beurzen Logistica en ICT & Logistiek, zonder een belangrijke noviteit te missen. Zeker als u dat samen met duizenden andere bezoekers doet. Frank Klein Tank, voormalig projectmanager VNU Exhibitions, gaf in 2009 al tips die nu nog steeds gelden om de effectiviteit van uw beursbezoek te verhogen.

Maak gebruik van websites

Op www.ict-en-logistiek.nl en www.logistica-online.nl vindt u catalogi waarin u kunt zoeken op naam, product en merk. Verder staat er actuele informatie over activiteiten, seminars en bijzondere initiatieven van exposanten. Ook kunt u er uw route plannen aan de hand van de beursplattegrond.

Inventariseer de uitnodigingen

De meeste bezoekers ontvangen meerdere uitnodigingen van exposanten. Inventariseer bij wie u wel en niet langs wilt gaan.

Maak afspraken met exposanten

Maak zoveel mogelijk afspraken met exposanten bij wie u langs wilt gaan. Zo zorgt u ervoor dat ze tijd voor u maken en dat de juiste persoon op de stand aanwezig is.

Lees vakbladen en hun websites

Vakbladen besteden veel aandacht aan de beurs en geven soms zelfs specials uit, compleet met deelnemerslijst en plattegrond. Het zijn ideale informatiebronnen voor de planning van uw dag.

Registreer u als bezoeker

Met of zonder uitnodiging kunt u zich via de beurswebsite gratis registreren als bezoeker. Ook kunt u zich hierbij registreren voor seminars en informatieve tours. U krijgt voor de beurs een toegangsbadge toegestuurd, waarmee u zonder wachttijd de beursvloer op kunt. Wanneer u zich kort voor de beurs via internet registreert kunt u de email die u ontvangt uitprinten en gebruiken als toegangsbewijs.

Kom met uw collega naar de Logistica

Zijn er directe collega’s of medewerkers die nauw betrokken zijn bij het logistieke proces binnen uw organisatie? Ga samen met hen naar de beurs. Onderzoek samen nieuwe oplossingen die aan uw eisen voldoen en laat u inspireren!

Lees de e-mails van de organisatie

Bijkomend voordeel van voorregistreren: u krijgt van de organisatie e-mails vol nuttige informatie, laatste nieuwtjes en handige links.

Ken uw doel

Ga met een omschreven doel naar de beurs. Bepaal wat u wilt weten en van wie. Maak uw wensen ook direct kenbaar bij een bezoek aan een stand. Zo houdt u tijd over om nieuwe exposanten en noviteiten te leren kennen.

Maak vervolgafspraken

Exposanten staan op een beurs om zaken te doen en willen graag voor na de beurs een vervolgafspraak inplannen of aanvullende informatie toezenden. Maak hierover afspraken met de exposant.

Een paar praktische tips:

  • Kom met de trein. Jaarbeurs Utrecht ligt op 5 minuten van het Centraal Station. Voorkom files en pak de trein.
  • Gun uzelf de tijd om op een terrasje bij te komen en uw ervaringen te noteren.
  • Heeft u een volle agenda? Op donderdag is er avondopening en zijn Logistica en ICT & Logistiek tot 20.00 uur geopend. Op zaterdag is Logistica geopend tot 16.00 uur. (Nb. ICT & Logistiek is op zaterdag gesloten).
  • Registreer uzelf op www.ict-en-logistiek.nl / www.logistica-online.nl

Lees ook: Logistica 2015: alle beursinformatie op een rij

Reageer op dit artikel