blog

“Stellingen zijn net blikjes Cola of ijsbergen”

Warehousing

Piet Sanders, algemeen directeur van Hovuma magazijnstellingen begint morgen aan zijn zesde Logistica maar liefst. Hij kijkt in deze Logistica-estafette terug op beurzen met mega-orders en beantwoordt de vraag van Michel Vermeulen van Ravas.

"Elke beurs heeft weer zijn eigen thema’s en dus is elke beurs weer interessant op zijn eigen wijze. De beste beurs was in 2003. We hebben toen op de beursvloer als Hovuma Magazijnstellingen voor meer dan één miljoen euro aan orders geschreven. Dat is dan ook het beurs die me absoluut zal bijblijven. Het sluiten van orders is een zeldzaamheid op de Logistica voor stellingen. Dit kunstje met die hoogte is ons niet meer gelukt sindsdien."

        

Bezoekersaantallen 2006 worden gehaald

"Persoonlijk denk ik dat de bezoekersaantallen van 2006 gehaald gaan worden. Als reden hiervoor is de huidige economische situatie. Men heeft het minder druk en daardoor kan men zich wel goed oriënteren of innovatief bezig zijn. En de beurs is hiervoor uiteraard zeer geschikt."

   

Mee- en tegenvaller Logistica

"Zelf ben ik nu nog erg druk met de juiste indeling van de stand en een goede voorbereiding realiseren. De kosten van deelname vind ik wel tegenvallen maar de software die ter beschikking staat vanuit de Jaarbeurs/VNU (onder andere het klantenportaal) is zeer gebruikersvriendelijk."

  

De vraag van Michel Vermeulen van Ravas in deze Logistica-estafette was:

‘Piet, als leek op het gebied van magazijninrichting denk ik een stelling is een stelling. Toch is er een grote verscheidenheid aan oplossingen. Waar moet ik op letten bij de inrichting van mijn magazijn?’

 

Stellingen kun je vergelijken met een ijsberg

"Stellingen worden gezien als een gebruiksproduct. Eenvoudig gezien van de buitenkant. En dat is nu juist het probleem. Stellingen kun je vergelijken met een ijsberg. Wat je ziet is het stukje ijs dat boven het water uitsteekt. Echter datgene wat zich onder het water bevind is het belangrijkste deel."

 

"Volgens het bouwbesluit vallen stellingen onder bouwconstructies. Dus bij het ontwerpen zijn we gebonden aan de wettelijke regels. Magazijnstellingen zijn slimme, slanke stalen constructies die juist door die constructie een groot draagvermogen hebben.

Echter de zwakste schakel is de horizontale belasting tegen de stellingen of stijl.

Dit gebeurt bijvoorbeeld als gevolg van aanrijdschades door heftrucks. Heftrucks rijden meestal tegen de onderkant van de stijl c.q. stelling. En dit is nu net de zwakste schakel bij een stelling."

 

Een blikje cola

"Je kunt een stelling trouwens ook vergelijken met een blikje cola. Als het gevuld is kan iemand van 70 kilogram er makkelijk op gaan staan. Als het blikje leeg is dan klapt dit bij belasting direct in elkaar."

  

Vraag aan Peter Leerintveld

"Zelf zou ik graag een vraag stellen aan Peter Leerintveld van Logitrade: "Wanneer is de techniek zover dat de personen die orders picken de producten kunnen aflezen op hun eigen leesbril?"

 

Naar alle blogs… 

Reageer op dit artikel