blog

“Makkelijke dingen bedenken, is ontzettend moeilijk”

Warehousing

“Makkelijke dingen bedenken, is ontzettend moeilijk”
'blogpost Logistica van Peter Leerintveld

De laatste blogger in de Logistica-estafette is Peter Leerintveld. Het is deze week zijn tiende beurs! “Ik druk mijn medewerkers en klanten altijd op het hart dat ze de ‘kunst van het weglaten’ moeten toepassen.”

"Ik heb goede herinneringen aan de beurs van 2003, want op deze beurs werd ik met mijn Logistacker-concept genomineerd voor de Logistica-Award. De spin-off hiervan was en is nog steeds merkbaar. De nominatie uit handen van Jan Terlouw is dan ook een van mijn mooiste beursmomenten."

 

Wil de markt?

"Dit jaar zijn mijn verwachtingen hooggespannen: wil de markt? Kunnen wij de markt inderdaad helpen met slimme oplossingen voor interne bedrijfslogistieke problemen, die snel rendement opleveren?

 Ik ben enorm druk geweest van te voren met mobiel Pick-to-Light in combinatie met de Tag– cq Scanwatch (berichten op de horloge)"

 

Iedere beurs weer spannend

"Het mooie is dat iedere beurs weer spannend is.Tijdens de opbouw had ik al een keer rond gelopen en zag dat sommige bedrijven hun exposure budgettair hebben aangepast en dat sommige bedrijven daarentegen flink uitpakken. Het gaat niet om de hoeveelheid en grootsheid maar om de kwaliteit, mate van slimheid en innovativiteit."

 

"Ik druk mijn medewerkers en klanten altijd op het hart dat ze de ‘kunst van het weglaten’ moeten toepassen. Niet meer dan nodig zowel in technische, organisatorische als informatietechnische zin. Moeilijke dingen bedenken kan iedereen, makkelijke dingen bedenken en toepassen is ontzettend moeilijk."

 

Leesbril
"De vraag van de vorige blogger, Piet Sanders,  vind ik een leuke vraag. ‘Wanneer is de techniek zover dat de personen die orders picken de producten kunnen aflezen op hun eigen leesbril?’.

De techniek is er al. In Amerika heb ik zo’n bril gezien.In de automobielindustrie projecteert men al gegevens op de voorruit voor de bestuurder…. De vraag is alleen, wat schiet een orderpicker er mee op; hij zal altijd op een of andere manier moeten aangeven dat hij een bepaalde actie inderdaad afgewerkt heeft; wie garandeert dat de aantallen juist zijn? Kortom techniek ten dienste van de mens, en niet techniek om de mens te beheersen.

 

Let vooral op het voorkomen van mentale belasting; de mens moet altijd centraal blijven staan!"

Reageer op dit artikel