blog

West-Brabant=Logistiek, maar wis Venlo niet uit

Warehousing

West-Brabant=Logistiek, maar wis Venlo niet uit
West-Brabant=Logistiek, maar wis Venlo niet uit

De verkiezing van belangrijkste Logistieke hotspot van Nederland is dit jaar wederom een prooi geworden voor de regio West-Brabant. Verlenging van de nummer 1 positie toont aan dat de uitverkiezing vorig jaar geen lucky shot was.

Onder aanvoering van ontwikkelingsmaatschappij NV Rewin heeft West-Brabant dit jaar flink profijt getrokken van de hotspot nr.1 positie. Zo werd het Logistieke Topinstituut naar Breda gehaald en werd eindelijk besloten, ondanks veel lokaal verzet, dat het Logistieke Park Moerdijk er nu toch gaat komen.

 

Ook uit de huidige crisis weet de regio handig een slaatje te slaan door met name Amerikaanse bedrijven te lokken die in Europa druk doende zijnde om allerlei logistieke operaties te consolideren. Dat heeft er inmiddels toe geleid dat eind mei het Amerikaanse Terex, een conglomeraat dat kranen, graafmachines, bulldozers, trucks en wegenbouwmachines produceert zich gaat vestigen op Borchwerf II. Het bedrijf voegt op dit logistieke bedrijvenpark de verschillende Europese filialen samen in een Europees distributiecentrum. De komst van Terex levert de regio West-Brabant ook nog eens tweehonderd extra banen op. Volgens Rewin hangen er nog vier Amerikaanse partijen boven de markt die hun EDC’s graag willen vestigen in Logistieke Hotspot nr.1 van 2008 en 2009.

 

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in West-Brabant. Door de crisis dreigt een overschot aan leegstaande moderne dc’s die vaak op eigen risico zijn gebouwd. Ook dreigt er het risico dat de bewoners van West-Brabant zo onderhand moe beginnen te worden van de overdaad aan logistieke activiteiten in hun regio.

 

De regio Venlo (met dit jaar ook op veler verzoek aan toegevoegd Venray) moet wederom genoegen nemen met de tweede plaats. Vlak deze regio echter niet uit voor de verkiezing van volgend jaar want het broeit daar in Noord-Limburg van de innovatieve plannen om Venlo-Venray weer op de felbegeerde nummer 1 positie te krijgen.

Reageer op dit artikel