blog

Griek verliefd op Nederlandse magazijnmedewerker

Warehousing

Griek verliefd op Nederlandse magazijnmedewerker
Griek verliefd op Nederlandse magazijnmedewerker. Blog van Ronald de Roos

Ik was aanwezig op een Europese conferentie over koel- en diepvrieslogistiek. Ik mocht daar een presentatie verzorgen onder de titel “Labour Performance Measurement in a Warehouse Environment”

Uiteraard was er veel techniek onder de collega-sprekers, qua onderwerp variërend van koel- en vriestechnologie, discussie over koelmiddelen en het effect daarvan op het milieu alsmede het beter benutten van vrachtwagens als middel tot terugdringen van kosten en CO2. Uiteraard was er ook de nodige reclame voor WMS onder de sprekers.

 

Kwaliteiten van personeel
Bij het "conference dinner" zat ik aan tafel met een waar Europees gezelschap, Spanjaarden Grieken, Belgen, een Japanner en ook nog -naast mij- een andere Nederlander. Mijn tafelgenoten spraken met mij onder meer over de kwaliteiten van hun personeel. Met name de opvattingen van mijn Griekse tafelgenoot waren opvallend. Hij had de nodige jaren bij een wereldbedrijf gewerkt, onder meer ook in Duitsland en Nederland. Op dit moment was hij verantwoordelijk voor een groot Grieks distributiecentrum.

 

Ik begreep dat hij nog veel werk te doen had in Griekenland, alles wat hij in onze contreien had geleerd en toegepast was nog nagenoeg onbekend in zijn thuisland. Nee, dan Nederland. Daar had hij goede herinneringen aan. Hij had uitstekend kunnen samenwerken met de Nederlandse medewerkers. Die stonden open voor veranderingen, ze namen initiatief en bedachten ook hoe het werk beter kon verlopen.

 

Misschien was hij op dit moment gewoon vriendelijk tegen een vertegenwoordiger van het gastland. Maar dan wist hij dat wel erg overtuigend te brengen. Toen ik hem dan ook de volgende dag nog even tegenkwam, knikten wij vol begrip naar elkaar. Hij had veel uit mijn presentatie kennelijk al in Nederland toegepast. Nu was het  alleen nog de vraag hoe hij dat "thuis" voor elkaar zou kunnen krijgen.

Reageer op dit artikel