blog

Opa is er nog steeds bij

Warehousing

Laatst was ik op een open dag van Medtronic, een leverancier van een breed scala medische middelen. Ik had mijn zoon van veertien jaar meegenomen om hem de mogelijkheid te geven eens te zien wat er binnen de muren van een dergelijk bedrijf gebeurt.

 

Hij moest vroeg opstaan: om zeven uur reden vader en zoon weg voor een dagje ‘quality time’.
Binnen het bedrijf vielen zijn ogen open. Hij zag de ‘loaner sets’, die retour komen van de ziekenhuizen en worden gereinigd en aangevuld. Hij bekeek de opslag van goederen, de rollenbanen en mocht met een van de medewerksters mee om een order te picken. Hij liep langs de hoge palletmagazijnen en de sorteerbanen op het verzendplein. Hij was oprecht onder de indruk. Vooral dat de pakjes, zomaar zonder zichtbare menselijke inbreng, zichzelf een weg door het warehouse baanden en telkens de juiste afslag wisten te vinden.

 

Hier en daar draaide een video over het hoe en wat van een medische ingreep. Er werd uitgelegd op welke manier de materialen worden gebruikt en hoe een en ander in het lichaam van de patiënt functioneert. Aandachtig keken hij en de andere bezoekers naar deze video’s. In vitrinekasten lagen diverse producten uitgestald. Bij een van de vitrines vertelde ik hem dat opa precies zo’n kastje had ingebouwd gekregen. Zijn conclusie: goed dat het hier allemaal zo goed is geregeld. Daarom is opa nog steeds bij ons.

 

Toen realiseerde ik me ook meteen weer waarom ik het werken op het snijvlak van gezondheidszorg en logistiek zo leuk vind. Het doet ertoe. Bij een goede prestatie worden mensen beter. Een goed samenspel tussen gezondheidszorg en logistiek draagt bij. Meer dan we onszelf soms bewust zijn in de dagelijkse praktijk. Vader en zoon reden weer naar huis na een dag van echte ‘quality time’, net zoals opa die ook nog steeds heeft. Logistiek en privé liggen vaak heel dicht bij elkaar. We zouden dat best vaker aan mensen om ons heen mogen laten zien.

Reageer op dit artikel