blog

Veilige topdrukte

Warehousing

Tijdens de zomermaanden is het topdrukte bij Bavaria. Vrachtwagens brengen grondstoffen, blikken, flessen en verpakkingsmaterialen. Andere vrachtwagens komen vanuit heel Europa pallets met bier halen. Voor al deze laad- en losactiviteiten zetten we een groot aantal heftrucks en andere intern transportmiddelen in.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Transport+Opslag op 1 september 2008.

Alleen al in het warehouse rijden zo’n 40 heftrucks rond die samen per dag zo’n 10.000 pallets verzetten. Zoiets kan niet zonder goed opgeleide heftruckchauffeurs, maar die zijn steeds moeilijker te krijgen. Daarom leiden we nu zelf onze instructeurs en mentoren op. Zij begeleiden de nieuwe medewerkers en kunnen ze zelfs opleiden tot gecertificeerde heftruckchauffeurs. Zo verzekeren we onszelf dat de beste heftruckchauffeurs bij Bavaria rijden!
 

Om het vakmanschap verder te onderstrepen, organiseren we jaarlijks het evenement ‘Wie wordt de beste heftruckchauffeur van Bavaria’. Hieraan kunnen alle heftruckchauffeurs van Bavaria deelnemen. In een spannend wedstrijdverband laten ze aan elkaar en aan hun familieleden zien hoe goed ze om gaan met hun heftruck en lading. Het gaat hier niet om snelheid, maar om veiligheid en behendigheid. De beste vijf rijders mogen Bavaria vertegenwoordigen bij het NKIT op 1 november a.s.

Veilig werken staat bij Bavaria voorop. Daarom informeren we uitzendkrachten hierover. Onze vaste medewerkers spelen hierbij een belangrijke rol, evenals de beeldschermen in de kantine die tonen hoe je onveilige situaties voorkomt.
 

Tijdens topdrukte in de zomer is dat belangrijker dan ooit. Net als goed materieel. Afgelopen maand hebben we een aantal nieuwe heftrucks voor zowel binnen als buiten in gebruik genomen. Ze zijn uiteraard voorzien van alle gemakken en comfort. Ook dat is logisch, want onze chauffeurs zitten er gemiddeld zes uur per dag in. Bij Bavaria weten we het zeker: zonder goed en veilig personeel en gereedschap begin je niets.

Jorg Mulder is logistiek manager bij bierbrouwer Bavaria in Lieshout.

Reageer op dit artikel