blog

Hoe haalt u als bezoeker meer uit de Logistica?

Warehousing

Het is geen eenvoudige opgave om in één dag tientallen stands te bezoeken op de Logistica zonder een belangrijke noviteit te missen. Zeker als u dat samen met duizenden andere bezoekers doet. Mirjam van den Bogaard, projectmanager van VNU Exhibitions, geeft een aantal tips om de effectiviteit van zo’n beursbezoek te verhogen en de stress te verlagen.

Maak gebruik van de beurswebsite

Op www.logistica-online.nl vindt u een catalogus waarin u kunt zoeken op naam, product en merk. Verder staat er actuele informatie over activiteiten, seminars en bijzondere initiatieven van exposanten. Ook kunt u er uw route plannen aan de hand van de beursplattegrond.

 

Inventariseer de uitnodigingen

De meeste bezoekers ontvangen meerdere uitnodigingen van exposanten. Inventariseer bij wie u wel en niet langs wilt gaan.

Maak afspraken met exposanten

Maak zoveel mogelijk afspraken met exposanten bij wie u langs wilt gaan. Zo zorgt u ervoor dat ze tijd voor u maken en dat de juiste persoon op de stand aanwezig is.

 

Lees vakbladen

Vakbladen besteden veel aandacht aan de beurs en geven soms zelfs specials uit, compleet met deelnemerslijst en plattegrond. Het zijn ideale informatiebronnen voor de planning van uw dag.

Registreer u als bezoeker

Met of zonder uitnodiging kunt u zich via de beurswebsite gratis registreren als bezoeker. U krijgt dan voor de beurs een toegangsbadge toegestuurd, waarmee u zonder wachten de beurs op kunt.

 

Lees de e-mails van de organisatie

Bijkomend voordeel van voorregistreren: u krijgt van de organisatie (een paar) e-mails vol nuttige informatie, laatste nieuwtjes en handige links.

 

Kom met de trein

Neem de trein, is het beste advies dat we kunnen geven. Utrecht is lastig te bereiken met de auto, zeker als er een grote beurs is zoals de Logistica.

 

Ken uw doel
Ga met een omschreven doel naar de beurs. Bepaal wat u wilt weten en van wie. Zo bespaart u zichzelf en de exposant tijd. Maak uw wensen ook direct kenbaar bij een bezoek aan een stand.

 

Onderhandel

Exposanten staan op een beurs om zaken te doen en voelen de hete adem in hun nek van concurrenten die een gangpad verderop staan. De ideale uitgangspositie om te onderhandelen. Maak daar gebruik van.

 

Handigheidjes

Een paar kleine tips die tijd besparen:

  • Bent u met de auto? Koop uw uitrijkaart bij aankomst. Aan het eind van de dag staan er namelijk rijen voor de automaten.
  • Kies een stevige, handige tas voor uw folders. Standhouders geven ze gratis weg, maar er zijn grote kwaliteitsverschillen.
  • Gun uzelf de tijd om op een terrasje bij te komen en uw ervaringen te noteren.
Reageer op dit artikel