artikel

Vijf opmerkelijke bouwberichten: nieuwbouw Konings-Zuivel en AMS Cargo Center

Warehousing 1221

Vijf opmerkelijke bouwberichten: nieuwbouw Konings-Zuivel en AMS Cargo Center

Cobouw Bouwberichten houdt voor toeleveranciers nauwgezet bij wat in Nederland de actuele status is van tal van nieuwbouwprojecten op onder meer het gebied van logistiek vastgoed. Een overzicht uit de database van Bouwberichten over de voortgang van 5 recent in gang gezette ‘logistieke’ nieuwbouwprojecten, een nieuw dc voor Konings-Zuivel in Bleiswijk en Prologis breidt uit in Eindhoven.

1. Apeldoorn: Verdouw wil een logistiek centrum bouwen met afhaalshop verkoopkantoor aan de Stadhoudersmolenweg in Apeldoorn. De installateurs voor dit nieuwbouwproject worden na de bouwvak geselecteerd. Het pand wordt 10.000 vierkante meter groot.

2. Bleiswijk: Konings-Zuivel (foto), een onderneming die de verkoop en distributie in Nederland verzorgt voor een groot aantal Europese zuivelproducenten, wil op logistiek bedrijvenpark Prisma in Bleiswijk een nieuw distributiecentrum bouwen. Het pand van circa 8.800 m² wordt ontwikkeld door logistiek vastgoed ontwikkelaar WDP. Bouwbedrijf van de Ven bouwt het duurzame dc dat moet gaan voldoen aan de BREEAM Very Good milieu- en energie-eisen.

3. Rozenburg: Bij Schiphol wordt het distributiecentrum AMS Cargo Center Rozenburg (N-H) gerealiseerd. Gebouw bestaat uit 5 warehouses (A-E). Fase 1 omvat warehouse ABC. Fase 2 omvat warehouse DE. Het betreft een duurzaam project vanwege BREEAM Very Good certificering en LED verlichting.

4. Spankeren: Aan de van Renesselaerweg in het Gelderse Spankeren wordt op risico een nieuw logistiek centrum gerealiseerd.Het pand verrijst op het voormalige Albany Nordiska terrein en beschikt na oplevering over minimaal 20 dockloading systemen.

5. Eindhoven: Logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis realiseert een distributiecentrum in Eindhoven dat onderdeel wordt van ‘Prologis Park Eindhoven’. De realisatie van ‘Prologis DC4’ wordt een duurzaam project vanwege BREEAM ‘Good’ certificering. Heiwerkzaamheden zijn inmiddels gestart en duren tot en met week 35.

Wat doet Bouwberichten?

Uit de database van Cobouw Bouwberichten publiceert Logistiek.nl wekelijks 5 actuele nieuwbouwprojecten van distributiecentra. Deze nieuwbouwprojecten zijn vooral bedoeld om toeleveranciers op de hoogte te brengen van de procedurele voortgang. De 5 behandelde projecten worden overigens niet logistiek inhoudelijk gevolgd door Bouwberichten. De nadruk ligt vooral op de actuele status van het bouwproces. Het volgen van deze projecten is daarom met name interessant voor toeleveranciers.
Meer weten over hoe Bouwberichten werkt of interesse in een abonnement op de uitgebreide database? Bekijk dan de instructievideo op Bouwberichten.

Reageer op dit artikel