artikel

Voicepicking vergroot efficiency Deventrade

Warehousing 1958

Voicepicking vergroot efficiency Deventrade

Deventrade, distribiteur van producent van sportkleding is overgestapt op voicepicking. Daarmee komt de grote opslagcapaciteit en het snelle distributieproces nog beter tot zijn recht, meent het bedrijf.

Waar voorheen de bestellingen nog met papieren pakbonnen en bakfietsen bij elkaar werden gezocht in het magazijn, heeft deze werkwijze plaatsgemaakt voor voicepicking. Ronald Littink, Controller bij Deventrade: “Op een bepaald moment wordt wel duidelijk dat er te veel knelpunten ontstaan en er niet efficiënt genoeg gewerkt wordt.”

Voicepicking versnelt pickproces

Op advies van een consultant kwam voicepicking als nieuwe orderpick techniek als beste uit de bus. Waar de orderpickers voorheen met vier krattenkarren liepen, is dat sinds voice picking uitgebreid naar elf. De medewerkers horen wanneer er werk is en kunnen dit aannemen. Het voice systeem leidt hen vervolgens door de orderpicktaakopdracht.

 

Welke voicetechniek heeft recht van spreken?

 

Ronald Littink, Controller bij Deventrade: “Normaal gesproken staan medewerkers best huiverig tegenover verandering, maar over het voice-gedeelte was iedereen meteen enthousiast. Het maakt het werk voor hen een stuk makkelijker, afwisselender en efficiënter en voor ons de kans op fouten veel kleiner. Dat maakt het de ideale oplossing.”

Implementatie

Om de voice-oplossing te kunnen implementeren heeft CaptureTech een nieuw wifi-netwerk aangelegd. Naast nieuwe software die het gebruik van voice ondersteunt, was er behoefte aan nieuwe hardware. Deventrade koos voor scanners van Honeywell vanwege de lange levensduur, het gebruiksgemak en omdat zij van een grote afstand kunnen scannen. De software van CaptureTech werkt ook naadloos samen met de andere gekozen devices zoals de computers van Zebra, Voice van Vocollect, de heftruckcomputers van Dlog en de scanners.

 

Reageer op dit artikel