artikel

MAN combineert augmented reality en liftkasten

Warehousing 1042

MAN combineert augmented reality en liftkasten

Sneller en precieser orderpicken. Om dat te bewerkstelligen heeft MAN gekozen voor liftkasten in combinatie met augmented reality brillen.

MAN gebruikt de technieken in de productielocatie in Oberhausen waar het bedrijf onder meer stoom- en gasturbines produceert. In het midden van de productiehal worden twee Hänel Lean-Liften als centraal kleingoedmagazijn gebruikt. In de ruim 9 meter hoge verticale liften (6.000 opslagplaatsen) kunnen zo ruim 9.000 kleine onderdelen voor de productie en wereldwijde verzending worden klaargezet.

 

‘Augmented reality vergroot efficiency en veiligheid’

 

Augmented reality

Een noviteit is een databril die ondersteunt bij het orderpicken. De bril communiceert via een speciaal door MAN geïmplementeerde app met SAP. De bril wordt bediend door over de ingebouwde sensormodule te wrijven en deze aan te raken en bestuurt zo de Hänel liften.

Bij het uitslaan wordt de benodigde container door het startcommando van SAP naar de werkopening gebracht en tegelijkertijd wordt een pickbon afgedrukt. Met de op de handschoen aangebrachte scanner registreert de medewerker nu de bon en vervolgens de barcode in het magazijnvak.

 

TNT Innight implementeert augmented reality in operatie

 

Voorraad geautomatiseerd

Hierdoor bevestigt hij het uitnemen in SAP en de voorraad wordt automatisch geüpdatet. Door het bevestigen op de databril wordt het volgende item van de order geactiveerd en in de Lean-Lift wordt zonder verdere bedieningsinvoer de nieuwe container klaargezet

Verhoogde pickcapaciteit

Wanneer een onderdeel uit de eerste lift wordt gepickt en verpakt, brengt de tweede lift al de container met het volgende onderdeel naar de werkopening. De Hänel Lean-Liften van de High-Speed-Generation verhogen de pickcapaciteit nog extra.

Reageer op dit artikel