artikel

Over dit WMS-dossier

Warehousing 1059

Over dit WMS-dossier
Een WMS aanschaffen en implementeren. In het WMS-selectie dossier wordt door WMS-expert René van den Elsen in een serie van 7 artikelen stap voor stap uitgelegd hoe het volledige proces van investering tot en met implementatie en optimalisering van een WMS verloopt.

Een Warehouse Management Systeem (WMS) aanschaffen is niet eenvoudig. Een bedrijf doet dit over het algemeen niet vaker dan eens in de 10 à 15 jaar. In dit geactualiseerd dossier legt onafhankelijk WMS-expert René van den Elsen uit wat er zoal bij komt kijken en hoe stap voor stap een goede selectie en implemenatie van een WMS kan worden gerealiseerd.

Een Warehouse Management Systeem (WMS) aanschaffen is niet eenvoudig. Een bedrijf doet dit over het algemeen niet vaker dan eens in de 10 à 15 jaar. Tegelijkertijd beïnvloedt een WMS voor een steeds belangrijk deel de prestaties van uw bedrijf. In dit dossier leggen wij uit wat er zoal bij komt kijken en hoe u stap voor stap tot een goede selectie en implementatie van een WMS-pakket kunt komen.

Maak passende WMS-keuze

Het belang van logistiek neemt bij bedrijven toe. Vaak is de logistieke prestatie naast prijs de enige manier waarmee uw bedrijf zich echt kan onderscheiden. Ondersteuning door moderne ICT waaronder warehouse management software is hiervoor een voorwaarde sine qua non. Tegelijkertijd stellen we vast dat de kosten hoog zijn en de implementatie-inspanning aanzienlijk. Het is daarnaast zeker niet zo dat de geboden functionaliteit van deze systemen vergelijkbaar is. Het is daarom belangrijk een goede, passende keuze te maken.

Uitleg bij WMS-keuze

Dit dossier helpt u bij het aanschaffen en implementeren van een nieuw warehouse management systeem. Er wordt uitgelegd hoe u tot de keuze voor een bepaald WMS en een -leverancier kunt komen. De gemarkeerde links in deze handleiding zijn aanklikbaar en leiden rechtstreeks naar relevante achtergrondinformatie binnen logistiek.nl.

WMS-expert René van den Elsen

In augustus 2009 publiceerde onafhankelijk WMS-expert René van den Elsen een serie van 8 artikelen waarin hij stapsgewijs alle ins en outs beschreef over het complexe proces van een WMS-selectie en -implementatie. Acht jaar later heeft Van den Elsen deze artikelen-serie voor logistiek.nl geactualiseerd. In aanloop naar de WMS-dag op woensdag 21 maart aanstaande worden zijn artikelen nog een keer voor het voetlicht gebracht.

Reageer op dit artikel