artikel

Robots rukken op in magazijn

Warehousing 3510

De wereld van magazijnrobots blijft fors groeien. Warehouse robots worden steeds vaker geïntegreerd in de werkzaamheden als opslag, transport en de verzending.

Robots rukken op in magazijn

De verkoop van warehouse robotics machines groeit 11,3 procent tussen nu en 2020. Dat stelt onderzoeksbureau IndustryARC in een rapport. De groei wordt veroorzaakt doordat deze robots, ontworpen om te helpen bij warehousing en productieprocessen, zoals het palletiseren, verpakken, opslaan en transporteren van producten, efficiënter worden.

Efficiency en nauwkeurigheid belangrijker

Andere oorzaken voor de toename: bedrijven zijn meer gefocust op het verhogen van de verwerkingssnelheid, het verminderen van variabele kosten en nauwkeurigheid. In de Verenigde Staten, China, India, Franrijk en Japan is de groei het grootst.

Groei e-commerce

De groei wordt met name gevoed door e-commerce. De e-fulfilment en de efficiency en snelheid zijn cruciaal in deze race. Zo kocht en integreerde Amazon Kiva Systems.

 

 

SSI Schäfer, Dematic en Vanderlande

Ook aan de aanbodkant wordt niet stilgestaan. Kion kocht al Egemin en onlangs Dematic voor ruim 2 miljard. SSI Schäfer nam onlangs een groot belang in Ro-ber, fabrikant van portaalrobots. Dematic nam op zijn beurt vorig jaar Reddwerks Corporation over. Reddwerks is een innovator op het gebied van Warehouse Execution Software (WES).

Material Handling dag

Innovaties gaan snel. Welke oplossingen zijn echt ‘smart’? Waar liggen de toepassingen voor de hand? Kansen en beperkingen? De Material Handling dag op 11 oktober geeft daar een antwoord op.

Meer overnames

Swisslog nam in 2015 de Duitse AGV-producent Grenzebach Automation over. Swisslog zelf werd kort daarvoor overgenomen door de Duitse robotproducent Kuka. Vanderlande lijfde de Spaanse bagage-afhandeling systeembouwer Dinamic Industrial Business in.

TGW verzet bakens

Het Oostenrijkse bedrijf TGW, dat sinds kort een Benelux vestiging heeft in Nederland, is sinds enkele jaren omgeturnd tot een system integrator van formaat. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in onder meer WMS en WCS. TGW nam in 2013 softwarebedrijf Klug over. Acht jaar eerder lijfde TGW het Amerikaanse Ermanco in.

 

 

Reageer op dit artikel