artikel

Hänel vergroot efficiency Kobout en SIM

Warehousing 1677

Hänel vergroot efficiency Kobout en SIM

Liftkasten in plaats van traditionele stellingen. Zowel het bedrijf SIM als Kobout hebben de switch gemaakt. Naast een hogere efficiency is de ergonomie een groot pluspunt.

Tekst is aangeleverd door leverancier

Technisch servicebedrijf SIM heeft zijn nieuwe magazijn in Sliedrecht uitgerust met liftkasten van Hänel. Het nieuwe pand van circa 2.200 m², waarvan de helft magazijn,  is voorzien van een acht meter hoge Hänel Lean-Lift met plateaus van 3060 x 825 mm. In de Lean-Lift worden voornamelijk de kleinere onderdelen van de energie-, pompen- en agro-afdeling opgeslagen.

Opslagcapaciteit

De liftkast is uitgerust met 80 plateaus, waardoor een opslagcapaciteit ontstaat van circa 201,96 m² op 28,34 m³. Een groot verschil met de oude situatie. Op de oude locatie was een vloeroppervlakte nodig van circa 230 m². Nu wordt op een oppervlakte van slechts 8m² maar liefst 200m² opgeslagen.

Orderpicking

Ook de werkwijze is veranderd. Voorheen werden de artikelen opgeslagen in rekken en moest de medewerker door het magazijn lopen om de artikelen te verzamelen of weg te leggen. Nu is bij SIM een magazijnmedewerker actief, die bij drukte wordt geassisteerd door een of twee collega’s. De magazijnmedewerker ziet via de vakindicator welk artikel gepakt moet worden of waar het artikel kan worden neergelegd.

Meer orderregels verwerken

Kobout, totaalleverancier van bevestigingsmaterialen, heeft eveneens gekozen voor liftkasten van Hänel.  Hierdoor is een forse groei in verwerking van het aantal orderregels gerealiseerd zonder dat hier extra personeel voor is aangenomen.

Goods-to-person

Naast efficiency is volgens Kobout ergonomie een belangrijk winstpunt. De producten komen nu naar de orderpickers toe. Bukken, rekken en strekken zijn verleden tijd. Dit leidt tot minder ziekteverzuim.

Minder pickfouten

Ook de vrije locatiekeuze is voor Kobout een voordeel. De vullingsgraad is hierdoor fors toegenomen. Bovendien heeft het een assortimentsuitbreiding op dezelfde vierkante meters mogelijk gemaakt. Het aantal pickfouten is fors gereduceerd.

 

 

Reageer op dit artikel