artikel

H&M neemt distributiecentrum Tiel in gebruik

Warehousing

H&M neemt distributiecentrum Tiel in gebruik

H&M neemt woensdag 6 mei haar nieuwe distributiecentrum in Tiel in gebruik. 124 winkels van de modeketen worden dagelijks vanuit het dc beleverd.

Het nieuwe distributiecentrum tiel heeft een oppervlakte van ruim 24.000 vierkante meter en is voorzien van diverse duurzame tools. Zo is er een klimaatinstallatie ingebouwd, zijn in alle ruimtes bewegingssensoren geplaatst en wordt gebruik gemaakt van LED verlichting. H&M maakt gebruik van Pick to Voice.

Distributiecentrum Tiel

De opening van het dc in Tiel volgt vier jaar nadat de modeketen zijn dc in Leiden sloot ten faveure van Hamburg. Onderzoek door H&M heeft uitgewezen dat de voordelen van een vereenvoudiging van logistieke activiteiten en het verbeteren van de aanvulling naar de winkels kan leiden tot een positief effect op de omzet, een efficiëntere goederenstroom, een lagere milieu-impact en een besparing op afprijskosten in vergelijkbare winkels. Als gevolg van deze uitkomst heeft het management besloten om de logistiek voor de Nederlandse winkels te verplaatsen naar Tiel. Het dc levert ruim 130 banen op.

Lees de reportage over het nieuwe dc in het mei-nummer van Logistiek.

Nog geen abonnee?  Bekijk de (digitale) mogelijkheden.

 

Lees meer over H&M en logistiek

Reageer op dit artikel