artikel

Wees goed op de hoogte van alle opties van de machines

Warehousing

Wees goed op de hoogte van alle opties van de machines

Bij National Oilwell Varco liep het leasecontact van 25 heftrucks van het merk Still af. Deze machines werden het afgelopen jaar vervangen door nieuwe exemplaren. Facility manager Rens Nooren en warehouse manager Corné Stuijts vertellen dat de kwaliteit van de machines en de goede ervaringen met de leverancier de doorslag gaven om opnieuw voor Still te kiezen. Ook de vele opties en het geavanceerde fleetmanagementsysteem speelden daarbij een rol.


Uit: Logistiek Magazine, december 2013

National Oilwell Varco (NOV) produceert, levert en ontwikkelt materialen die worden gebruikt bij olie- en gasboringen. In Etten Leur heeft NOV acht productiehallen en een warehouse van 10.000 m2. Daar werken ongeveer 420 medewerkers. NOV gebruikt in Etten-Leur in totaal 28 heftrucks. Van 25 van deze machines liep het leasecontact af. Daarom startte het bedrijf vorig jaar een traject ter vervanging. Uiteindelijk werd opnieuw voor Still heftrucks gekozen. Het gaat om elektrische heftrucks van het type RX 50 (1,6 ton) en RX 60 (3,0-4,5 ton). Dit materieel werd geleverd door Still Intern Transport uit Hendrik Ido Ambacht. De machines zijn voor een periode van vijf jaar geleased, inclusief service en onderhoud.

Waarom deze keuze?

Naast Still werden leveranciers van twee andere merken uitgenodigd om een offerte voor de levering van heftrucks uit te brengen. Met een van deze merken werden testritten uitgevoerd. Toch bleken de chauffeurs een voorkeur voor de heftrucks van Still te hebben. Omdat de leverancier daarvan ook een scherpe prijs bood en de eerdere ervaringen met deze firma uitstekend waren, besloot NOV opnieuw voor Still te kiezen.

Nog bijzonderheden?

Trucks die af en toe buiten rijden zijn uitgerust met een dakje of zeil, trucks die regelmatig buiten rijden hebben ook nog zijruiten en een voorraam en heftrucks die voornamelijk buiten opereren, werden tevens voorzien van verwarming, paraboolspiegels en extra verlichting. Daarnaast werden alle heftrucks uitgerust met het fleetmanagement systeem van Still. Via een softwareprogramma wijst dit systeem machines aan een bepaalde locatie en een bepaalde chauffeur toe. Met behulp van een eigen toegangskaart kan alleen de bevoegde chauffeur de betreffende heftruck gebruiken. NOV gebruikt het fleetmanagementsysteem vooral om ervoor te zorgen dat altijd op de juiste plek de juiste heftruck met opgeladen accu aanwezig is en dat niet iedere chauffeur de truck ‘even’ mee kan nemen.

Op tijd geleverd?

NOV startte eind 2012 met het aanschaftraject. De nieuwe machines werden het afgelopen jaar precies volgens afspraak geleverd.

Tip van… Rens Nooren en Corné Stuijts

“Ieder merk heeft eigen opties en mogelijkheden. Het is verstandig om hier goed van op de hoogte te zijn, zodat de beste keuze kan worden gemaakt voor de specifieke omgeving waarin de trucks worden ingezet. Daarnaast is het raadzaam om de chauffeurs te betrekken bij de aanschafbeslissing. Tenslotte zijn zij degenen die met de machines moeten werken.”

Wie: Rens Nooren (l) en Corné Stuijts

Waar: NOV, Etten Leur
Wat: 18 Still heftrucks type RX 50, 7 Still heftrucks type RX 60
Wanneer:vanaf mei 2013

Reageer op dit artikel