artikel

Synerlogic kiest voor vertrouwen met rental contract

Warehousing

Synerlogic kiest voor vertrouwen met rental contract

Al jaren vertrouwt Synerlogic, specialist in het afvullen van vloeistoffen en poeders binnen de chemische, food en feed industrie, op Toyota Material Handling. “Op elkaar kunnen bouwen dat is belangrijk” aldus Jan Heemskerk, COO bij Synerlogic. “Dat is voor ons ook een reden geweest om met ons nieuwe rental contract weer voor dit bedrijf te kiezen.”

– tekst komt van de leverancier –

Synerlogic in Duiven verzorgt naast het mengen en afvullen van vloeistoffen en poeders ook de warehousing, distributie, retourname, reconditioneren en product- en kwaliteitsanalyses binnen de sector.

Rene Meijer, hoofd technische dienst, vertelt: “Wij hebben twee locaties naast elkaar. Het voordeel is dat wij de locaties kunnen segmenteren. Wij hebben op de ene locatie 18.000 palletplaatsen en een aantal kluizen voor explosie gevaarlijke stoffen. Op de andere locatie hebben wij nogmaals 18.000 palletplaatsen waar 16.000 verschillende producten zijn opgeslagen in een bakkensysteem. Onze magazijnen moeten aan de hoogste veiligheidseisen voldoen vanwege de producten die wij opslaan.”

Veiligheid

Veiligheid is erg belangrijk bij Synerlogic. Het bedrijf heeft nu een nieuw rental contract afgesloten voor zes Levio (LPE240) van BT, elf BT Levio (LWE160) en twee BT Levio (LPE240 met I_Site op proef). Heemskerk: “Er wordt bij ons gewerkt met gevaarlijke stoffen en dan is veiligheid gewoon een belangrijk punt. Het pand voldoet aan alle veiligheidseisen, maar het verplaatsen van goederen blijft ook mensenwerk. En met mensenwerk gaat het wel eens mis. Wij proberen dat te minimaliseren door stellingen te beschermen met roosters en meer trainingen te verzorgen voor onze chauffeurs. Ook loopt er nu een test met Toyota I_Site. Enkele trucks zijn voorzien van een pincode-slot. Het voordeel hiervan is dat alleen personen op de truck kunnen rijden die hier bevoegd voor zijn. Nu hebben we de mogelijkheid om te analyseren waar de schades vandaan komen. We zijn pas net begonnen met de proef en wachten nog op de eerste resultaten”.

Rental

Bij Synerlogic rijdt er een uitgebreide range trucks. Van handpallettrucks tot VNA’s. “Onze vloot bestaat voornamelijk uit rental trucks maar wij hebben ook trucks in eigendom. Zo is er een goede mix tussen trucks in verhuur en trucks die wij kopen. De machines die wij in een huurcontract hebben staan worden beperkt ingezet. Voornamelijk nemen wij de goede oude rental trucks over in koop”, vertelt Meijer. “De meeste trucks hebben een all-in service contract. De reparaties worden altijd op tijd uitgevoerd en in goed vertrouwen afgehandeld. De monteur is binnen een paar uur aanwezig met de juiste spullen.”

Reageer op dit artikel