artikel

Berlys integreert pick-to-light in veeleisende omgeving

Warehousing

Berlys integreert pick-to-light in veeleisende omgeving

Om de concurrentie voor te blijven heeft Berlys Pcdata gevraagd om mee te werken aan een project om het picken van orders diepvriesproducten te verbeteren. Temperaturen tot -28°C werden genoemd als een van de grootste uitdagingen voor de automatisering van het proces.

De twee bestaande distributiecentra zijn uitgerust met een pick-to-light-oplossing met 540 locaties. De geïnstalleerde hardware van Pcdata voor diepvriesomgevingen is bestand tegen de bedrijfstemperaturen. De grote, goed zichtbare en tactiele drukknoppen maken het voor de operators gemakkelijker om met handschoenen en geschikte kleding te werken.
De integratie van de pick-to-light-systemen heeft geresulteerd in een afname van het aantal fouten en een ruime verdubbeling van de productiviteit.
Orderpicken bij temperaturen ver onder het vriespunt is geen eenvoudige taak. Operators kunnen slechts een beperkte tijd in de vriezer doorbrengen en jezelf verplaatsen gaat niet zo eenvoudig en soepel als onder normale omstandigheden. De speciale LED-displays voor diepvriesomgevingen zijn op deze omstandigheden voorbereid en staan gebruikers toe activiteiten te bevestigen zonder zich al te druk te hoeven maken over hun bewegingen. Toegepaste componenten en materialen zijn geselecteerd op basis van hun specifieke eigenschappen, waardoor functionaliteit en duurzaamheid gegarandeerd worden.

Pick-to-light bij Berlys

De geïnstalleerde pick-to-light-systemen bij Berlys beschikken over meerdere productlocaties verdeeld over 5 zones. Operators verplaatsen de orders handmatig door de zones. Een trolley wordt gebruikt om de producten te verzamelen.
Elke zone heeft verschillende productlocaties; de producten worden ingedeeld op basis van hun omloopsnelheid. Producten met een hoge omloopsnelheid worden recht tegenover de operators geplaatst, producten met een lagere omloopsnelheid op lagere niveaus of zelfs achter de operators.

Het orderpickingproces

Operators verwerken orders één voor één: het WMS bepaalt de volgorde van de orders en verstuurt informatie over de orders naar het Pick-to-light-systeem. Nadat een order is ontvangen, presenteert het pick-to-light-systeem orders aan de operators door de eerste zone te activeren; FIFO wordt gebruikt als sequentiebepalingsmethode.
Op een LED-display lichten alle benodigde producten op en verschijnt tevens informatie over hoeveel van elk product nodig is. De operator verzamelt de producten, plaatst deze op de trolley en bevestigt dit op het LED-display.
Tijdens dit proces wordt op een meerregelig display, ook wel de Zone Display genoemd, informatie over de status en voortgang van de order weergegeven. De Zone Display toont ook informatie over de locatie van een product, zodat operators weten wanneer producten die zich achter hen bevinden verzameld moeten worden.
Nadat alle producten in de zone verwerkt zijn, waarschuwt de Zone Display de operator dat het orderpickingproces voor deze zone klaar is. De operator gaat nu verder naar de volgende zone.
Alle vijf de zones worden achtereenvolgens doorlopen. Dit zorgt voor een duidelijk proces dat fouten minimaliseert en de efficiëntie optimaliseert.

Verbeterd orderpickingproces

Vóór het gebruik van het pick-to-light-systeem werden de orders verzameld aan de hand van papieren picklijsten. Vanwege de lage temperaturen was dit een zeer tijdrovend proces waarbij operators moesten proberen om pen en papier te gebruiken met geïsoleerde handschoenen.
Het huidige systeem gebruikt geen papier en de toepassing van de hardware van Pcdata voor diepvriesomgevingen maakt het mogelijk om standaard pick-to-light-processen te gebruiken, waarbij een efficiency en foutenpercentage conform de industriestandaard bereikt worden.
De tijd die wordt bespaard op de ordervoorbereiding heeft zelfs een nog groter effect op de kosten vergeleken met normale omgevingen, aangezien operators niet fulltime in de vriezer mogen werken.

Efficiëntie van de operators

Onder normale bedrijfsomstandigheden resulteert de integratie van pick-to-light in een afname van de arbeidskosten en een aanzienlijke vermindering van het aantal fouten tijdens het verzamelen. Dankzij de integratie van Pcdata’s pick-to-light voor diepvriesomgevingen kan dit ook in omgevingen met temperaturen tot -28°C bereikt worden. En omdat de operators geen onproductieve tijd meer buiten de vriezer hoeven door te brengen, is de efficiëntie meer dan verdubbeld en dalen de arbeidskosten aanzienlijk. Bovendien hoeft er geen tijd te worden besteed aan het verwerken van de picklijsten; alle informatie over verzamelde orders wordt automatisch naar het WMS verzonden.

Reageer op dit artikel