artikel

Neptunus: ‘Ook onze chauffeurs waren erg positief

Warehousing

Neptunus: ‘Ook onze chauffeurs waren erg positief

Neptunus Structures, gespecialiseerd in het ontwerpen, verhuren en bouwen van demontabele gebouwen en tenten voor evenementen, nam kortgeleden zes nieuwe heftrucks van het merk Linde in gebruik. De machines worden ingezet in de onderdelenopslag in Kessel voor het laden en lossen van vrachtwagens. De Lindeheftrucks werden gekozen vanwege de lage verbruikscijfers, de hoge kwaliteit en de goede prestaties.

Uit: Logistiek Magazine, augustus 2013

Van sporthallen, showrooms en beursgebouwen tot hallen voor opslag, distributie, bedrijfsfeesten en evenementen. Voor vrijwel iedere gebeurtenis kan Neptunus een tijdelijk demontabel gebouw of een tent leveren. De gebouwen bestaan uit verschillende onderdelen die in korte tijd in elkaar gezet worden en later weer worden afgebroken. De modules zijn door Neptunus zelf ontwikkeld. Ze worden telkens opnieuw gebruikt in andere constructies. Directielid Betty Eilers, kleindochter van de oprichter van Neptunus, vertelt dat de gebouwen afhankelijk van hun doel van zes maanden tot soms twintig jaar blijven staan: “Daarna worden ze afgebroken en brengen we de onderdelen terug naar onze opslag of vervoeren we ze naar een andere locatie waar we een gebouw realiseren. Voor een tijdelijk gebouw zijn veel minder vergunningen nodig, waardoor de bouw in een relatief korte periode kan worden gerealiseerd.”

 

Aflopend leasecontract

In Kessel worden de onderdelen voor de demontabele gebouwenopgeslagen in de open lucht en in hallen. Kortgeleden schafte Neptunus zes nieuwe heftrucks en 10 breed spoorstapelaars aan van het merk Linde. Het ging om heftrucks H30T op LPG met een draagvermogen tot drie ton en stapelaars van de L14iserie372, die tot een maximale hoogte van 4,5 meter kunnen stapelen. Directeur Ad Crompvoets van Neptunus vertelt dat het materieel diende ter vervanging van machines waarvan het leasecontract afliep: “We zijn ons vorig jaar gaan oriënteren op onze wensen ten aanzien van nieuwe heftrucks en bij welke bedrijven we offertes wilden aanvragen.”

 

Brede dakspanten

De nieuwe heftrucks moesten in ieder geval zeer stabiel kunnen opereren omdat ze lange onderdelen moeten verplaatsen. Daarnaast speelde de mening van de chauffeurs een belangrijke rol bij de aanschaf van de nieuwe trucks. Uiteindelijk viel de keuze op de Linde trucks: “Die hebben links- en rechtsvoor dubbele wielen en zijn uitgerust met een extra breed vorkenbord waardoor ze zeer stabiel zijn”, zegt Crompvoets. “Daarnaast waren ook onze chauffeurs erg positief over de Lindes vanwege de prettige bestuurbaarheid, de goede instap en de grote beenruimte. En bovendien is de samenwerking met leverancier MotracLinde altijd goed bevallen.” Neptunus sloot een zesjarig operationeel leasecontract af inclusief onderhoud. De trucks bevallen goed vanwege de lage verbruikscijfers, de hoge kwaliteit en de goede prestaties. Eigenlijk is er maar één minpuntje: Eilers: “Een van onze chauffeurs is 2,06 meter lang en past niet in de nieuwe truck. Het was niet mogelijk om het dak te verhogen. Deze chauffeur blijft nu noodgedwongen in een oudere, in dakhoogte aangepaste, Hysterheftruck werken.”

 

Wie: Ad Crompvoets en Betty Eilers
Waar: Neptunus, Kessel
Wat: zes Linde heftrucks H30T op LPG en stapelaars L14iserie372

Reageer op dit artikel