artikel

Feyter Forklift Services Terneuzen kiest consequent voor Groeneveld

Warehousing

Feyter Forklift Services Terneuzen kiest consequent voor Groeneveld

Feyter Forklift Services is een veelzijdig bedrijf, dat zich richt op de inzet van heftrucks, verreikers, container handling en warehouse-machines, en magazijnstellingen. Vanuit eigen vestigingen in Terneuzen, Vlissingen en Gent bedient de specialist een brede en zeer diverse klantenkring binnen de Benelux en Noord Frankrijk. Ter verhoging van de veiligheid en betrouwbaarheid koos Feyter Forklift Services voor samenwerking met Groeneveld voor Greensight veiligheidssystemen en Twin automatische vetsmeersystemen.

– tekst is van de leverancier –

Dennis de Vos, vestigingsleider Terneuzen, blikt kort terug op dat eerste keuzemoment: “Een van onze trouwe relaties, Altrad Balliauw uit het Belgische Verrebroek, vroeg ons jaren geleden om het materieelpark via sale en lease-back over te nemen en een deel gelijk te vernieuwen. De betreffende circa 50 Manitou verreikers zijn toen direct uitgerust met een Twin automatisch vetsmeersysteem van Groeneveld. Omdat wij ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud aan de door ons verkochte, verhuurde of geleasete machines, zijn wij altijd op zoek naar een stukje constant onderhoud. Smeren is daar een onderdeel van en wanneer je dat automatisch kunt regelen, maakt dat de machine voor de gebruiker zorgeloos. Verder voorkomt het ons ingelopen pennen en bussen maar ook andere storingen als gevolg van een manco aan smeermiddelen. Feit is dat wat je er aan investering in het begin insteekt, aan het eind van de looptijd dubbel en dwars uithaalt. Het rendeert: Absoluut! Daarbij garandeer je voor de gebruiker dat de machines op dat punt ook altijd optimaal presteren. Geen uitval, geen extra servicewerkzaamheden en dat is bijna niet in geld uit te drukken. Zorgeloos gebruik van het materieel staat bij ons centraal.”

Toenemende vraag naar veiligheidssystemen

Naast de Manitou verreikers werden Groeneveld vetsmeersystemen ook en naar volle tevredenheid toegepast op andere machines, zoals de zware Kalmar heftrucks en reachstackers. Het totaal aantal Feyter machines met een Groeneveld vetsmeersysteem ligt momenteel op meer dan tachtig stuks. Onlangs vond bij het genoemde Altrad Balliauw (o.a.: stelling- en tribunebouw, industriële isolatie, asbestverwijdering in de chemie, bouw, food, farma en afvalverwerking) een tweede parkwissel plaats. Circa vijftig van de 105  door Feyter bij Altrad ingezette machines, werden omgewisseld. Feyter schreef een tender uit onder leveranciers van automatische vetsmeersystemen, maar kwam weer uit bij Groeneveld. Naast deze systemen, verzorgt Groeneveld ook de levering en montage van de Greensight zichtsystemen aan de achterzijde van de machines. “Dat laatste is een trend”, vervolgt De Vos. “Altrad zet veel machines in bij petrochemische bedrijven en daar vormt veiligheid een punt van grote aandacht. Door montage van een achteruitrijbeveilging doen Altrad en wij er alles aan om aanrijdingen met mensen en objecten op die bedrijfsterreinen te voorkomen. Wat je nu ziet is dat petrochemische bedrijven achteruitrijdetectie, maar bijvoorbeeld ook vorkenborden met een klapsysteem, steeds vaker als een eis voor toelating op het terrein in de regels opnemen. Door de machines daar nu standaard mee uit te voeren zijn, zij overal waar die regels gelden probleemloos inzetbaar. Voor Altrad is dat ook een van de punten waar zij in hun voorlichting aan bedrijven en mensen veel aandacht op richten. Als leverancier van die machines zijn wij blij daar samen met Groeneveld een juiste invulling aan te kunnen geven.”

Feyter in een notendop

Feyter Forklift Services (onderdeel van Feyter Group) is specialist op het gebied van klantgericht maatwerk voor: verhuur, lease, servicecontracten, sale- en lease-back operaties. Daarbij zorgt het bedrijf altijd voor innovatieve totaaloplossingen. De huidige vloot telt circa 500 machines. Naast de verkoop en het onderhoud van meerdere aansprekende merken nieuwe machines, de inzet van de grote verhuurvloot, verkoopt Feyter Forklift Services ook gebruikt materieel en kan op vele manieren de genoemde voertuigen verleasen. Onder de Feyer Group vallen verder Feyter en FBM Industrial Services, alsmede Faktor en BBD Civil Engineeering.

Reageer op dit artikel