artikel

WMS-dag brengt trends en praktijk samen

Warehousing

WMS-dag brengt trends en praktijk samen

Logistiek houdt op 22 mei opnieuw (voor de 18e keer) de WMS-dag. De kracht van het evenement is de wijze waarop bedrijven elkaar tips geven voor selectie, implementatie en dagelijks gebruik van WMS-pakketten. Daaromheen vertellen experts wat de trends zijn, die van belang zijn voor het aansturen van magazijnoperaties.

Uit: Logistiek Magazine april

 

In het plenaire deel is ruimte voor inzicht en inspiratie met een viertal presentaties:


Wim Bens: over innoveren en concurreren

Onder het motto ‘samen innoveren, samen concurreren’ zal dagvoorzitter Wim Bens de aftrap geven van de WMS-dag. Deelnemers worden uitgedaagd om tot betere logistieke concepten te komen door samenwerking aan te gaan.  Wim Bens was tot vorig jaar zomer managing director van het logistiek topinstituut Dinalog. Nu is hij zelfstandig adviseur.


Hans van Grieken: over de toekomst van het warehouse

Hans van Grieken geeft een kijkje in de toekomst van warehouse management en de ontwikkelingen in de informatietechnologie. “Het warehouse staat niet meer op zich, maar wordt op allerlei manieren virtueel geïntegreerd in bestaande logistieke informatiestromen.” IT-ontwikkelingen als WMS uit de cloud spelen volgens Van Grieken een belangrijke rol. Van Grieken is vice-president Business Innovation bij IT-dienstverlener Capgemini.


Case Blokker – PostNL: over inpassen van e-commerce

Duco Avis, directeur Logistiek bij Blokker, en Jan Hunze, commercieel directeur Logistiek bij PostNL, vertellen op het podium over de multichannel-strategie bij winkelketen Blokker. Avis heeft als directielid bij Blokker veel pionierswerk verricht met het inpassen van e-commerce binnen de bestaande logistieke organisatie. “De organisatie rond een webshop vergt out-of-the-box denken”, zei hij in 2009 tegen Logistiek.nl. Voor het meest recente e-project is een deel van het e-fulfilment uitbesteed aan PostNL.


Kevin Blom: over presteren onder grote druk

Vorig jaar Gertjan Verbeek (AZ), dit jaar Kevin Blom. In 2004 maakte hij zijn debuut als scheidsrechter betaald voetbal in de eredivisie bij de wedstrijd Roda JC – FC Volendam. Tijdens de afsluitende speech op de WMS-dag zal hij ingaan op thema’s als presteren onder druk, omgaan met tegenslagen en mentale weerbaarheid.

 

WMS-dag: 22 mei 
in ‘1931’, Den Bosch

09.00 uur Ontvangst
09.35 uur Samen innoveren, samen concurreren – Wim Bens
09.45 uur Business as unusual has become usual – Hans van Grieken
10.15 uur Samenwerking e-commerce tussen Blokker en Post NL
10.40 uur Mensen uit de praktijk aan het woord
11.15 uur Parallelsessies – 5 ronden van 3 sessies
16.45 uur Presteren onder druk – Kevin Blom
17.15 uur Afsluiting

Sessies over:
– Supply chain visibility / tracking & tracing
– Management informatie, kengetallen en KPI’s
– WMS binnen de Supply chain/koppelingen met ERP en TMS
– Orderpicken (planning, orderpickmethodes)
– Automatische identificatie, voice en mobility
– Mechanisering van een magazijn
– Lean en continu verbeteren met WMS
– Selectie en implementatie van een nieuw pakket
– E-fulfillment (webwinkel)

Experts:
Jeroen van den Berg over de Warehouse Logistics database met gevalideerde gegevens van meer dan 100 internationale pakketten
Rob Clarijs en Wendel Dijker over WMS voor e-fulfilment
Vincent Weinschenk over de do’s en dont’s voor een effectief dashboard.
Peter van Minnen over smartphones en apps.

Meer info: www.wmsdag.nl

Reageer op dit artikel