artikel

Nieuw dc in erotische artikelen biedt EDC Internet groeiruimte

Warehousing

Nieuw dc in erotische artikelen biedt EDC Internet groeiruimte

EDC Internet opende onlangs een nieuw distributiecentrum aan de Lloydsweg in Veendam. Hiermee gaat voor de succesvolle Groningse internetgroothandel in erotische artikelen een grote wens in vervulling: uitbreiden in assortiment en groeien in omzet.

– tekst komt van leverancier –

Het magazijn van EDC Internet is uitgebreid van 160 naar ruim 900 vierkante meter. Dit betekent dat het assortiment flink kan worden vergroot en dat het aantal zendingen kan worden uitgebreid van 400 naar 1.000 per dag. Er is in het nieuwe magazijn namelijk ruimte voor ruim 9.000 artikellocaties. Directeur Eric Idema: “Momenteel worden alle orders die voor 15.00 uur bij ons binnenkomen de volgende dag bezorgd, maar dankzij de komst van een nieuw nabij gelegen PostNL distributiecentrum kunnen we binnenkort de belofte waarmaken: voor 21.00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Dit biedt ons mogelijkheden om in de toekomst in ploegen te gaan werken en eventueel andere productgroepen in ons dc op te nemen.”

Efficiënte en flexibele logistieke inrichting

EDC Internet wilde een oplossing voor het nieuwe magazijn waarin de kwaliteit van de magazijnstellingen en de kunststof magazijnbakken met grijpopening optimaal is. Daarbij speelde ook de uitstraling en efficiency een belangrijke rol. “SSI Schäfer gooide hoge ogen met een gedetailleerd doorberekend plan voor een efficiënte magazijninrichting met flexibele legbordstellingen en kunststof bakken voor opslag en orderpicken”, aldus Idema. “Op basis van een proefopstelling hebben we gekozen voor drie verschillende maatvoeringen magazijnbakken. Hierna hebben we in gezamenlijk overleg de ‘puntjes op de i’ gezet en een optimale indeling gecreëerd voor het aantal niveaus in de legbordstellingen en het aantal magazijnbakken per legbord, deels met tussenschotten voor extra locaties, aangevuld met gele locatielabels en duidelijke gangpadborden. In de eerste zeven dubbele rijen legbordstellingen liggen bijvoorbeeld in kleine magazijnbakken zo’n 5000 artikelen opgeslagen, zodat de orderpickers zo min mogelijk afstanden hoeven te overbruggen en we orders snel kunnen verwerken. We bieden immers een zo breed mogelijk assortiment met zo min mogelijk voorraad. Daarnaast hebben we twee grotere magazijnbakken in gebruik voor de grotere artikelen en de fastmovers.”

EDC Internet

EDC Internet bedenkt en beheert succesvolle concepten op het gebied van online erotiekwinkels en entertainment voor consumenten, wederverkopers en affiliates. De internetgroothandel staat niet alleen garant voor een gedegen technische realisatie van online shops, maar is ook verantwoordelijk voor de afhandeling van bestellingen en betalingen. Een compleet, efficiënt en kostenbesparend pallet aan diensten dus.

 

Eigenaar Eric Idema begon zeven jaar geleden vanuit huis een verzendbedrijf van erotische artikelen. Inmiddels bedienen Idema en zijn 15 man personeel vrijwel alle landen in Europa en gaan er jaarlijks zeker 150.000 bestellingen de deur uit. EDC fungeert niet alleen als groothandel voor winkels. Via tientallen (internationale) webshops worden ook artikelen geleverd aan particulieren.

Reageer op dit artikel