artikel

Gates DC wint 90 procent ruimte in een pallet-rek

Warehousing

Gates DC wint 90 procent ruimte in een pallet-rek

Gates Distribution Center kan met Storeganizer tot 90 procent meer opslaan in eenzelfde pallet rek en picktijden sterk inkorten. Het bedrijf onderzoekt nu welke producten nog efficiënter opgeslagen kunnen worden met het systeem.

– tekst komt van leverancier –

De resultaten van dit proefproject zijn voor Gates verbluffend. De benodigde ruimte, zowel in vierkante als in kubieke meter, daalt met 90 procent. “Bij ons zorgt Storeganizer nu voor de volledige benutting van de ruimte in de hoogte en diepte van het rek en waarbij een optimale ergonomie en bereikbaarheid niet uit het oog verloren worden. Het bereiken van de diepte van de locaties bleef voor ons een moeilijkheid en zorgde ervoor dat wat ver achteraan in de pickbins lag, lang bleef liggen. Dit kwam doordat de heropvulling gemakshalve vooraan gedaan werd”, aldus Hilde De Meyer, system administrator bij Gates Distribution.

 

“Ik ben ervan overtuigd dat er in warehouses veel efficiënter opgeslagen kan worden door overtollige lucht in rekken en gangen sterk terug te dringen. De ruimte in rekken kan veel efficiënter gebruikt worden voor opslaan van producten die met de hand gepickt worden. Door deze ruimtebesparing kunnen loopafstanden & picktijden dalen.”

Magazijnruimte optimaal benutten

Gates verzorgt vanuit haar DC in Gent de distributie van hoogtechnologische rubberen aandrijfriemen en slangen. Voorheen werden de traag roulerende aandrijfriemen opgeslagen in kartonnen dozen die de volledige diepte van de rekken gebruikten.

Deze opslagmethode had als nadeel dat er nog veel lucht overbleef in doos en rek. De orderpickers moesten soms ook omhoog met een reacher om op de juist picklocatie te komen, waardoor kostbare tijd verloren ging. Hilde De Meyer: “Zoals in elk magazijn worstelen ook wij met het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. Maar om de ruimte toch zo goed mogelijk te benutten, hadden wij de liggers al dichter bij elkaar gelegd, smalle pickbins geïnstalleerd en schuiflades gemonteerd in de rekken. Toch bleek dit nog onvoldoende.”

 

Gates voerde met de leverancier eerst een data-analyse uit waaruit de ideale vakafmetingen werden afgeleid, waarin al de gewenste producten passen. Vervolgens werd er overgegaan tot een proefopstelling zodat ook de praktische ervaring van de orderpickers gehoord kon worden.

 

Gates denk al verder na over welke producten nog efficiënter opgeslagen en gepickt kunnen worden met Storeganizer. “Deze inrichting is in het beste overleg gebeurd, op maat en naar onze wensen. Wij voorzien om meerdere secties uit te breiden met het systeem, opnieuw rekening houdend met de producten die we een bereikbare plaats willen geven.”

 

Reageer op dit artikel