artikel

SSI Schäfer realiseert magazijn voor Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond

Warehousing

SSI Schäfer realiseert magazijn voor Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond

Korps Rotterdam-Rijnmond, één van de grootste politieregio’s van Nederland, gaat in de loop van 2012 samen met korps Zuid-Holland-Zuid, de regionale eenheid Rotterdam vormen. Daarom wordt het huidige politiegebouw van de Politie Rotterdam-Rijnmond langs de rijksweg A20 grootschalig uitgebreid. SSI Schäfer realiseerde onlangs de magazijn- en werkplaatsinrichting van het reeds opgeleverde logistieke centrum en het garagebedrijf.

– tekst komt van de leverancier –

Het multifunctionele politiecomplex aan de Veilingweg behoudt zijn functie als politiebureau en biedt onderdak aan ondersteunende diensten als de Verkeerspolitie, de Mobiele Eenheid, Recherchediensten en het garagebedrijf. Ook worden er beroepsvaardigheidstrainingen gegeven en worden er centrale vergadervoorzieningen voor de gehele regio ingericht. Het complex bevat onder meer kantoor-, archief- en opslagruimten, een groot bedrijfsrestaurant, vijf schietbanen en een auditorium. De uitbreiding en renovatie vinden in verschillende fases plaats. Het logistieke centrum en het garagebedrijf zijn deze zomer al opgeleverd. De geplande opleveringsdatum van het totale project ‘Herontwikkeling Veilingweg-complex’ is eind 2013.

Magazijn- en werkplaatsinrichting
In het logistieke centrum creëerde SSI Schäfer extra vloeroppervlak door de bouw van een etagevloerconstructie voorzien van legbordstellingen. Deze biedt plaats aan de opslag van diverse kantoorartikelen en facilitaire benodigdheden van de Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond.

In het garagebedrijf, waar zo’n 1800 dienstvoertuigen worden onderhouden en gerepareerd, realiseerde SSI Schäfer een entresolvloer, zodat de hoogte van de magazijnruimte goed kan worden benut. In deze ruimte is een deel van het oude stellingmateriaal hergebruikt. “Simpelweg omdat het SSI Schäfer materiaal nauwelijks slijt”, aldus Ron van Savoijen, Bedrijfsleider Garage. “Voorheen stonden onze banden in vaste bandenstellingen. Nu hebben we voor een verrijdbaar systeem gekozen vanwege de compactheid.”

Verder realiseerde SSI Schäfer verschillende maatwerkoplossingen voor de werkplaatsinrichting in de vorm van schuifladekasten en schuifladeblokken voorzien van diverse vakverdelingen en kunststof bakjes, in hoogte aangepaste werktafels en verschillende materiaalkasten. Ron van Savoijen: “We hebben de werkbanken nu anders opgesteld dan voorheen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte tussen de hefbruggen en de werktafels. Doordat SSI Schäfer de hoogte van de werktafels heeft aangepast, kunnen de medewerkers hieronder hun gereedschapskisten kwijt. Zo blijft onze werkplaats opgeruimd en overzichtelijk. En ook niet onbelangrijk. De herkenbare kleurstelling van de verschillende Schäfer producten sluiten naadloos aan op de industriële uitstraling van ons garagebedrijf.”

Reageer op dit artikel