artikel

Dematic verhoogt doorvoersnelheden Lands’ End

Warehousing

Dematic verhoogt doorvoersnelheden Lands’ End

Material handlingleverancier Dematic heeft een geautomatiseerd picklocatie replenishment systeem geïnstalleerd bij kledingretailer Lands’ End om de aanzienlijk toegenomen doorvoer te helpen verwerken als gevolg van een sterke groei van de omzet.


– tekst door de leverancier


Voorheen vulde het bedrijf haar picklocaties gedurende de hele dag bij in het distributiecentrum van 16.300 vierkante meter in Oakham bij Rutland. Met het nieuwe systeem van Lands’ End kan het bedrijf deze functie uitvoeren binnen een drie-uur-venster van 06.30 tot 09.30 uur en hierbij vermindert tegelijkertijd de hoeveelheid aan arbeidsuren drastisch.

“De proactieve aanpak van Dematic resulteerde in een toekomstgerichte, kosteneffectieve oplossing die nu bijdraagt aan de on-time klantenwens met een verbeterde nauwkeurigheid. Het systeem geeft ons een terugverdientijd op onze investering in ongeveer 1,5 jaar, de Internal Rate of Return is ongeveer 65 procent “, zegt Adam Osbourne, facilities manager van Lands’ End Europa.

 

Catalogusverkoop

Als deel van de Sears Holding Corporation in de Verenigde Staten (vaak beschreven als een van de UK’s best bewaarde geheimen) is Lands’ End vooral bekend om zijn catalogusverkoop, al worden er nu steeds meer zaken gedaan via online retail om zo het multichannel aanbod te ontwikkelen. De grote recente groei heeft geleid tot 300 procent meer vraag op een gemiddelde dag.

Het systeem, geleverd door Dematic’s Products Solutions Division, is live gegaan in september 2011. Hiermee kunnen in het dc dozen aangevuld worden op picklocaties in zones op een dubbeldek entresol. Voorheen werden hele pallets naar de vloer gestuurd, wat een tijdrovend replenishmentproces betekende waarbij men riskeerde dat het product niet op de juiste picklocatie stond.

 

“Ons bestaande replenishment was verouderd en inefficiënt”, zegt Osbourne: “Dus hebben we gekeken naar een geautomatiseerde oplossing in de eerste plaats om efficiëntie te winnen, maar ook om voorbereid te zijn op toekomstige eisen.”

De sleutel tot het nieuwe Dematic-systeem is een transportband van 180 meter en een continue lift met een 1.5 x 1.8 meter footprint. Het transporteert de dozen met hoge doorvoersnelheden tot 600 dozen / uur naar de juiste verdieping, in wezen werkend als een sorteerder.

 

Picklocatie replenishment begint nu met een operator die pallets afstapelt in dozen op de begane grond. De dozen worden geplaatst op een naburige transportband die hen naar de continue lift vervoert. Alvorens de dozen in de lift komen, wordt het doosetiket gescand zodat het systeem kan bepalen naar welke verdieping deze moet worden toegewezen. Eenmaal op de juiste verdieping wordt de doos via een transporteur naar een van drie pickzones geleid.

Het Dematic-systeem gaat goed om met de complexiteiten die bij het leveren van meerdere formaten van dozen (van kleine 300 x 300 mm eenheden tot 700 x 800 mm kar-tons) aan 3 verdiepingen komen kijken.

 

Meer controle

“Het gebruik van een lift van de begane grond naar de eerste verdieping van de entresol is eenvoudig, maar als je begint met het toevoegen van meerdere vloeren, hoge doorvoersnelheden en verschillende afmetingen dozen, moet je meer aandacht besteden aan de controle,” zegt Mark Pain, Sales Project Manager van Dematic’s Product Solutions Division. “Eerst moesten we ervoor zorgen dat de lift zou kunnen inspelen op de verschillende maten gebruikte kartons door Lands’ End. Vervolgens was er een inrichting nodig, vanwege de continue lift, om de dozen te laten vallen op een drager die aanvoert aan de pickzone op de grond. Die inrichting moet uit de weg bewegen, als de volgende doos niet voor die verdieping is. “

 

Dematic heeft de controles gekoppeld met Warehouse Lands’ End Management System (WMS), dat toevallig is gelocaliseerd in de VS. “Wanneer de doos wordt gescand, wordt het signaal teruggestuurd naar het WMS op het hoofdkantoor van Lands’ End in Wisconsin, wat de bestemming van de doos bepaalt.” zegt Pain.

 

Prijs voor project

Dematic won het contract voor dit project in een openbare aanbesteding door het aanbieden van een concurrerende prijs ondersteund door de reputatie van het bedrijf als leverancier van innovatieve oplossingen, zoals Mark Pain uitlegt: “Omdat ons ontwerp gebruik maakt van een continue lift terwijl bij concurrenten de aanbevelingen geneigd waren richting transportbanden, hadden we veruit de meest compacte oplossing. “

 

Installatie moest worden uitgevoerd binnen een strak window van 20 weken en op een volledig werkende site, zonder verstoring van de bestaande activiteiten. Dit omvatte het installeren van de 60 meter lange transportbanden die de vloeren voeden, waarbij De-matic gebruikt maakte van bestaande rekken als draagstructuur. “Effectief hebben we de transportband schroefdraad door de bestaande rekken, dat was heel krap”, zegt Pain. “Maar nu lijkt het alsof ze altijd al geweest.”

 

Dematic voltooide het project met succes, zonder enige daling van de niveaus van de diensten van Lands’ End. Adam Osbourne concludeert: “De oplossing was competitief, maar wat nog belangrijker is, Dematic had goed begrepen wat we wilden bereiken en hadden de beste oplossing ten opzichte van de andere bieders. Ze luisterden meer naar onze behoeften en onderzochten deze grondig, dit heeft geresulteerd in een hoge kwaliteit, flexibel en schaalbaar systeem voor toekomstige groei. “

Reageer op dit artikel