artikel

Workshops tijdens de Dag van het Magazijn 2012

Warehousing

Workshops tijdens de Dag van het Magazijn 2012
Dag van het Magazijn 2012

Deelnemers aan de Dag van het Magazijn kunnen drie voorkeuren opgeven voor workshops. Zie onderstaande vijf praktijkgerichte workshops.

Sociale veiligheid verhoogt productiviteit

Robert Gartner (VTL)

De inzet van gezonde, gemotiveerde en gelukkige medewerkers is van grote invloed op de veiligheid in een warehouse. Meer dan u waarschijnlijk verwacht. Door sociale veiligheid te creëren vergroot u arbeidsdeelname en productiviteit. In deze workshop gaan we in op de vragen ‘Hoe krijgt u gezonde, gemotiveerde en gelukkige medewerkers?’ en ‘Hoe zorgt u voor betrokkenheid en kwaliteit?’. Uiteraard gekoppeld aan veiligheid in uw warehouse.

 

Een veilige werkvloer: leg het bij de leidinggevende

Patrick Logister (EVO)

U wilt veiligheid op de werkvloer stimuleren? Alle technische preventiemaatregelen en organisatorische verbeteringen ten spijt komt onveilig gedrag van medewerkers nog veel voor. Welke factoren hebben nu invloed op de arbeidsveiligheid, welke rol is er voor management weggelegd en hoe kunt u het veiligheidsbewustzijn van medewerkers vergroten? Dus praktische tips en tricks tijdens de EVO-Bewust Veilig workshop.

 

Aanrijschades: herkennen, analyseren en voorkomen

Frans Hardus (BMWT-Keur)

Magazijnen met aanrijschades hebben een probleem. Dit kan variëren van een verkeerde lay-out tot een gebrek aan deskundigheid bij chauffeurs van magazijntrucks. Onder het hoofdstuk oplossingen wordt gefocust op chauffeurs van magazijntrucks èn op een opleidingsprogramma gericht op schadereductie. In deze workshop worden concrete aanbevelingen geformuleerd; direct toepasbaar in de eigen praktijk.

 

Nieuw inzicht: geef uw veiligheidsinstructies effect

Dick Wildeboer (HetEigenVermogen/EVO)

De ene mens is de andere niet. Hoe we omgaan met instructies, borden en plaatjes verschilt sterk. Veiligheid is daarmee meer dan alleen een berg instructies. Er is een belangrijke relatie tussen het  persoonlijkheidsprofiel van uw medewerker en op welke wijze hij met uw veiligheidsinstructies om gaat. Er bestaat een handzame manier om het persoonlijkheidsprofiel in kaart te brengen en te koppelen aan uw instructies. Hoor meer over de psychologische kant van veiligheid tijdens deze workshop.

Bedrijfshulpverlening en –veiligheid: een interactieve workshop

Gespecialiseerde en NIBHV gecertificeerde instructeurs (BHV.NL)

BHV.NL biedt naast bedrijfshulpverlening (BHV) een totaalpakket van diensten en trainingen op het gebied van bedrijfsveiligheid aan.

Voor ‘De dag van het Magazijn 2012’ organiseert BHV.NL een interactieve workshop over bedrijfshulpverlening- en veiligheid. U wordt meegenomen naar het Mobiel Training Centrum, waar onder andere het blussen van verschillende soorten branden en het vinden van de weg in een omgeving vol rook en hitte aan de orde komt.

Dit levert vele grappige maar vooral ook confronterende momenten op.

 


De deelname aan de Dag van het Magazijn 2012 kost €125. Wat krijgt u hiervoor terug?

  • Toegang tot het congres
  • Interessante sprekers
  • Deelname aan workshops naar keuze
  • Ervaringen uitwisselen met collega’s en experts
  • Een overheerlijk diner-buffet
  • Live aanwezig zijn bij de uitreiking van de Prijs Veiligste Magazijn 2012


Schrijf u nu in!

Reageer op dit artikel