artikel

Montapacking kiest voor Logitrade-orderpicksysteem

Warehousing

Montapacking kiest voor Logitrade-orderpicksysteem
Montapacking Logimore

E-fulfilmentbedrijf Montapacking heeft in haar distributiecentrum in Waspik een nieuw orderpicksysteem geïmplementeerd waarvan de orderpickprestatie binnen twee weken na de ingebruikname al met 21 procent is toegenomen ten opzichte van de oude situtatie. Montapacking wil de LogiMore-scanwatch, die is ontwikkeld door Logitrade, ook dit jaar nog in gebruik nemen in andere vestigingen.

Vanuit het distributiecentrum van Montapacking in Waspik worden dagelijks in opdracht van webshops consumentenleveringen gedaan van producten, waaronder tandpasta, cosmetica, food, drukwerk en dierbenodigdheden.

 

Fouten tot een minimum beperken

Het nieuwe orderpicksysteem, dat door Logitrade in nauwe samenwerking met het logistieke team van Montapacking werd geïmplementeerd, kent voor Edwin van de Ham, directeur van het e-fulfilmentbedrijf, een aantal essentiële uitgangspunten. “Het nieuwe systeem moest aan een aantal criteria voldoen: efficiencyverhoging van minstens 15 procent, mensvriendelijke werkwijze, flexibiliteit, tevens moet het systeem zo werken dat menselijke fouten tot een absoluut minimum worden beperkt. Logitrade slaagde er in dit voor Montapacking te realiseren tegen een gunstige investering.”

 

Netwerk gekoppelde scanwatch

Het orderpicksysteem werkt met de applicatiesoftware (LogiMore). Via file transfer worden de opdrachten gedown- en geupload naar het bovenliggende WMS systeem van Montapacking. De orderpickers krijgen hun opdrachten via de, aan het W-Lan netwerk gekoppelde, ScanWatch, waarbij alle informatie wordt gegeven die op dat moment nodig is.

 

LED-indicatie

Het aantal te pakken producten dient te worden uitgesorteerd in de Scango-Cart, die in het geval van Montapacking met 15 uitsorteerposities is uitgerust. De Scango-Cart is een batchpickkar, die tot 64 uitsorteerposities kan bevatten. Deze batchpickkar is eveneens gekoppeld aan het W-Lan netwerk. Op de locatie waarnaar uitgesorteerd dient te worden, brandt een LED-indicatie.

 

Foutloos inruimen

De producten worden uitgesorteerd in de juiste locatie en ter bevestiging wordt de barcode gescand. Direct hierna wordt de volgende opdrachtregel zichtbaar op de ScanWatch. Het systeem is ook uitermate geschikt om foutloos in te ruimen en retouren te verwerken.

 

Orderpickkwaliteit fors verhoogd

Binnen twee weken na de ingebruikname is de orderpickprestatie volgens Montapacking al met 21 procent toegenomen, ten opzichte van de oude situatie. Ook de orderpickkwaliteit is nog eens verhoogd tot maar liefst 99,98 procent.

 

Software in de Cloud

Het orderpicksysteem zal in de loop van dit jaar ook worden uitgerold naar de andere vestigingen van Montapacking in Gorinchem, Roosendaal en Hedel. Dat proces is relatief simpel aangezien deze vestigingen van Montapacking kunnen inloggen op het orderpicksysteem, omdat Logitrade de software voor deze applicatie in de Cloud heeft gehangen.

 

Lees ook:

 


Logitrade verbetert Scanwatch

Reageer op dit artikel