artikel

Koninklijke Wagenborg kiest voor WMS van Gateway Software

Warehousing

Koninklijke Wagenborg kiest voor WMS van Gateway Software
Niels Butter Wagenborg

Als tevreden gebruiker van het DMS van Gateway Software gaat Koninklijke Wagenborg voor integratie met het WMS van Gateway V2. De implementatie is gestart voor één van de goederenstromen in Eemshaven, waar we zo’n 100.000m2 loodsruimte ter beschikking hebben. De goederen worden door Reining (zelfstandige business unit onderdeel van de Koninklijke Wagenborg) per truck aangeleverd vanaf een locatie in Nederland en gaan uit per schip naar diverse bestemmingen, met name in de Verenigde Staten.

Als tevreden gebruiker van het DMS van Gateway Software gaat Koninklijke Wagenborg voor integratie met het WMS van Gateway V2. De implementatie is gestart voor één van de goederenstromen in Eemshaven, waar we zo’n 100.000m2 loodsruimte ter beschikking hebben. De goederen worden door Reining (zelfstandige business unit onderdeel van de Koninklijke Wagenborg) per truck aangeleverd vanaf een locatie in Nederland en gaan uit per schip naar diverse bestemmingen, met name in de Verenigde Staten.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Koninklijke Wagenborg   Leverancier/dienstverlener: Gateway Software
Plaats: Eemshaven  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Het project omvat onder andere het koppelen met interne en externe partijen, implementatie van een stuwageplan, automatisering van loodsprocessen, douaneafhandeling in het geïntegreerde DMS van Gateway V2 en financiële afhandelingen.

  

Live demo

Gateway Software heeft een professionele LIVE demo gegeven waarin de aangeleverde Business case volledig en in detail is uitgewerkt. De functionele en automatische workflow toonde de volledige scope van het project en sloot naadloos aan bij onze filosofie. Door slimmer te werken en meer efficiency te behalen zal er in de toekomst flexibeler kunnen worden ingespeeld op praktijk situaties door de beschikking te hebben over meer gedetailleerde informatie. Verder zullen de workflows binnen de applicatie van Gateway V2 zorgen voor meer grip op het proces.

  

Doorslaggevend

"Onder andere de mogelijkheid om door te ontwikkelen gaven de doorslag om voor Gateway V2 te kiezen. Maar ook de schaalbaarheid van het systeem is een enorme plus. Wagenborg was namelijk op zoek naar een WMS systeem dat snel en tegen de laagst mogelijke kosten aanvullend geïmplementeerd kan worden in onze warehouses in Budapest, Delfzijl, Kazachstan en Kolham. Wij zitten niet te wachten op sitelicenties en hoge configuratiekosten", zegt Niels Buiter, projectleider van de Koninklijke Wagenborg Groep.

  

"Met het WMS van Gateway kunnen wij zelf veel inrichten. Dit biedt grote flexibiliteit. Ten slotte hebben de flexibele aard van het standaard pakket en de aangetoonde logistieke en praktische kennis van de consultants van Gateway Software ons over de streep getrokken".

   

Passie voor logistiek

Koninklijke Wagenborg biedt al meer dan een eeuw lang totaal oplossingen voor de logistiek. We streven met elke divisie naar de hoogste kwaliteit. Door innovatief te zijn, te luisteren naar de klant en het hebben van een blik op de toekomst zijn we uitgegroeid tot een zeer belangrijke speler in de logistieke wereld met divisies werkzaam in iedere schakel van de transportketen. Door een sterke passie voor vervoersoplossingen leveren we betrouwbaarheid en betrokkenheid bij onze klanten.

Reageer op dit artikel