artikel

Sprekers Dag van het Magazijn 2011

Warehousing

Sprekers Dag van het Magazijn 2011
Erben Wennemars Dag van het magazijn

Niemand minder dan Olympisch Kampioen Erben Wennemars is een van de sprekers op de Dag van het Magazijn 2011. Hoe haal je goud op de werkvloer. Geheel op eigen wijze vertelt hij over winnen en verliezen op de werkvloer. De tweede spreker is Prof. dr. Michiel de Looze: wat zijn de grenzen aan lichamelijke arbeid? Hoe zit het met de kosten? Steven Gudde van Randstad neemt u mee in een reis door de veranderende wereld van werk.

Erben Wennemars
Voormalig wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar

Goud op de werkvloer
Oud-schaatser Erben Wennemars vertelt u over zijn topsportervaring: van topsport naar Goud op de werkvloer. Erben is tegenwoordig werkzaam als accountadviseur bij Randstad. In zijn functie is hij binnen het project ‘Goud op de werkvloer’ bezig om topsporters samen te brengen met het bedrijfsleven. Hij weet als geen ander wat de verschillen, maar vooral ook de overeenkomsten, zijn tussen topsport en het bedrijfsleven. Zonder motivatie en samenwerken kan een topsporter niet presteren, net als medewerkers op de werkvloer.

  
Als topsporter leerde hij het meeste van tegenslag, maar kon hij niet zonder succes. Om voortdurend te kunnen blijven presteren op het hoogste niveau, is fysieke en mentale gezondheid uitermate belangrijk. Erben neemt u mee in zijn verhaal over winnen en verliezen.

Prof. dr. Michiel de Looze
TNO en VU Amsterdam

  
Grenzen aan lichamelijke arbeid
Lichamelijke arbeid en zwaar werk. Het is aan de orde van de dag voor vele magazijnmedewerkers. Maar wat moet u er als werkgever mee? Met lichamelijke arbeid is niks mis, maar wanneer wordt arbeid lichamelijk te zwaar? En wat valt daar vervolgens aan te doen?

  
Aan de hand van voorbeelden uit het magazijn gaat Michiel de Looze in op lichamelijke arbeid. Hij gaat in op de verschillende vormen van fysieke belasting, de betekenis van diverse trends (met name mechanisering en veroudering) en de grenzen die we aan lichamelijke arbeid zouden moeten stellen. Zo wordt duidelijk
gemaakt, wanneer gepast ingrijpen op zijn plaats is. Diverse mogelijkheden die u als werkgever hierbij heeft, passeren de revue. Een van de uitgangspunten: hoe eerder ergonomische aandacht voor lichamelijke arbeid (bijvoorbeeld vroegtijdig in het ontwerpproces van het magazijn en de werkplekken), hoe
effectiever en hoe lager de kosten.

Over kosten gesproken. Hoe zit het daarmee? Michiel de Looze betoogt dat juiste en vroegtijdige  toepassing van ergonomische principes lonend is. De voordelen voor de werknemer staan buiten kijf. Voor u als ondernemer liggen de benefits van ergonomie nog eerder in een verhoging van de productiviteit dan in een afname van de kosten, gerelateerd aan ziekteverzuim.

  

Steven Gudde

Randstad Nederland

  

Bent u klaar voor de Toekomst?

Als ondernemer weet u als geen ander dat het juiste personeel het verschil maakt voor uw organisatie en de dienstverlening aan uw klanten. Echter de veranderende wereld van werk zet de huidige relatie tussen de werknemer en de werkgever onder druk. Aan u om een passend antwoord te vinden op de veranderende

arbeidsmarkt en de werknemer van morgen en wellicht afscheid te nemen van veel van de bestaande overtuigingen. De traditionele arbeidsrelatie is toe aan herziening, willen ondernemers in de toekomst succesvol blijven.

  

Een ding is duidelijk; gemotiveerd en gezond personeel staat aan de basis van het succes van uw onderneming. Een ongemotiveerde medewerker is niet alleen ongewenst voor uw dienstverlening aan uw klanten, maar vormt indirect een gevaar voor zichzelf en zijn collega’s op de werkvloer. Met het oog op trends, ontwikkelingen en de toenemende arbeidsmarktkrapte zal ook u zich moeten herbezinnen op rol,

inzet en reactie. Volstaat extra inzet op opleiding en scholing? Of is er anders denken en handelen nodig? De vraag stellen, is het antwoord geven. Maar wat is dan een zinnige koers? Steven Gudde neemt u mee in een reis door de veranderende wereld van werk en spreekt onder andere over krapte, generaties, social-media, internationalisering, het nieuwe werken en oud denken, maar vooral over de consequenties die deze hebben. Ook voor uw organisatie.

     

Brochure of aanmelden?

Download hier de brochure Dag van het Magazijn 2011 (pdf):

 brochure Dag van het Magazijn 2011.

 

Schrijf u hier in!

Reageer op dit artikel