artikel

Ambitieus Wildkamp kiest opnieuw voor Logistore

Warehousing

Ambitieus Wildkamp kiest opnieuw voor Logistore
Wildkamp

Wildkamp is een technische groothandel met een breed assortiment, variërend van afvoerleidingsystemen tot pompen en van beregening tot agro- en tuinproducten. Vanuit 40 filialen, verspreid over heel Nederland, worden aannemers, agrariërs, klussenbedrijven, loodgieters, kwekerijen en hoveniers snel beleverd. Voor de Nederlandse en de Duitse markt zijn twee webshops actief. Hier kunnen niet alleen de professionele klanten, maar ook de particuliere doe-het-zelvers en tuinliefhebbers alles voor in en om het huis online bestellen.

Wildkamp is een technische groothandel met een breed assortiment, variërend van afvoerleidingsystemen tot pompen en van beregening tot agro- en tuinproducten. Vanuit 40 filialen, verspreid over heel Nederland, worden aannemers, agrariërs, klussenbedrijven, loodgieters, kwekerijen en hoveniers snel beleverd. Voor de Nederlandse en de Duitse markt zijn twee webshops actief. Hier kunnen niet alleen de professionele klanten, maar ook de particuliere doe-het-zelvers en tuinliefhebbers alles voor in en om het huis online bestellen.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Wildkamp   Leverancier/dienstverlener: Logistore Bedrijfslogistiek
Plaats: Lutten  
Branche: groothandel non-food   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Vanwege de explosieve groei dit jaar en de ambitieuze plannen voor de komende drie jaar heeft Wildkamp uit Coevorden Logistore opnieuw gekozen om te helpen met de volgende stappen:

    
1.  het overbruggen van de periode tot en met de ingebruikname van het nieuwe logistieke centrum door het optimaliseren van de processen en de infrastructuur van het huidige logistieke centrum;
2. het conceptontwerp van het nieuwe logistieke centrum;
3. de implementatiebegeleiding.

        
Nieuwbouwplannen
Twee jaar geleden heeft Logistore een concept uitgewerkt, waarmee Wildkamp een stevige groei in productiecapaciteit zou hebben kunnen realiseren. Vanwege de verwachte ontwikkelingen in de markt, heeft Wildkamp in eerste instantie afgezien van het doorvoeren van dit concept. Wel heeft men in de huidige magazijnen een aantal van de wijzigingen doorgevoerd.
      
De feitelijke ontwikkelingen op de markt hebben er toe geleid, dat Wildkamp in de afgelopen maanden is geconfronteerd met een dagproductie oplopend tot ruim 5.000 orderregels per dag. Met de huidige logistieke inrichting kunnen maximaal 400 orderregels per uur worden verwerkt. Dit betekent een enorme personele inzet en belasting.

    

Daarnaast is het afgelopen voorjaar ook gebleken, dat de hoeveelheid binnenkomende goederen explosief is toegenomen. Ook aan de goederenontvangst is dus een gigantische werkdruk is ontstaan. Al met al is er een situatie ontstaan, waarbij de mensen en processen langdurig overbelast dreigen te raken. Wildkamp is voornemens in 2015 een nieuw logistiek centrum te bouwen op een reeds aangekocht perceel, naast het perceel waarop het huidige logistieke centrum staat.
    
Omdat Wildkamp al sinds 2006 gebruiker is van de meet- en weegcomputer van LOGISTORE, zijn de afmetingen en het gewicht van alle artikelen binnen het assortiment direct beschikbaar ter ondersteuning van de capaciteitsberekeningen bij het conceptontwerp.
   

Logistieke kengetallen

  • Huidige capaciteit5.000 orderregels per dag / 400 per uur
  • Huidig assortiment50.000 SKU’s / 15.000 op voorraad
  • Capaciteit 201210.000 orderregels per dag
  • Capaciteit 2015> 20.000 orderregels per dag
  • Toekomstig assortiment 100.000 SKU’s / 30.000 op voorraad

   
Vanaf najaar 2011 zal gewerkt gaan worden met Slim4 van Slimstock waardoor rekening gehouden kan worden met een voorraadreductie (in aantallen) van 25% op de A-artikelen, gedeeltelijk op de B-artikelen, maar niet op de C-artikelen.

Reageer op dit artikel