artikel

Samsung verbetert kwaliteit met betrouwbare scanners

Warehousing

Samsung verbetert kwaliteit met betrouwbare scanners
Consafe Samsung

Als gevolg van de enorme omzetgroei zag Samsung zich genoodzaakt om voor het spare parts-dc in Breda een flink aantal nieuwe barcodescanners aan te schaffen. Samen met Consafe Logistics koos de elektronicafabrikant voor handzame pda-scanners, waarmee de kwaliteit van het orderpickproces nog verder is gestegen. Consafe levert niet alleen de scanners, maar verzorgt ook de service en het onderhoud.

Als gevolg van de enorme omzetgroei zag Samsung zich genoodzaakt om voor het spare parts-dc in Breda een flink aantal nieuwe barcodescanners aan te schaffen. Samen met Consafe Logistics koos de elektronicafabrikant voor handzame pda-scanners, waarmee de kwaliteit van het orderpickproces nog verder is gestegen. Consafe levert niet alleen de scanners, maar verzorgt ook de service en het onderhoud.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Samsung Electronics   Leverancier/dienstverlener: Consafe Logistics
Plaats: Breda  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Samsung werkt in het Europese spare parts-dc in Breda al sinds drie jaar met barcodescanners. Vanwege de enorme groei was het aantal van 74 scanners echter niet langer voldoende. "Op een gegeven moment hadden we structureel meer mensen dan scanners. Daarom hebben we besloten opnieuw in barcodescanners te investeren", vertelt Rob van der Waal, logistics manager van Samsung in Breda.

De zoektocht naar een nieuwe hardware-partner eindigde bij Consafe Logistics, de ICT-leverancier die niet alleen de software maar ook de bijbehorende hardware voor het magazijn levert. Consafe is onder meer reseller van Motorola (scanners), Vocollect (spraaktechnologie) en Zebra / Imaje (printers) en heeft onder de naam Trafficom een eigen lijn truckterminals. "Met name de snelheid van handelen van Consafe spreekt mij aan. Als een scanner eens gerepareerd moet worden,  krijgen we het apparaat snel weer terug", vertelt Van der Waal.

   

Handzame pda-scanner
Consafe Logistics en Samsung zijn samen een uitgebreide zoektocht gestart naar de ideale scanner voor de operatie in Breda. Natuurlijk moest die scanner naadloos geïntegreerd kunnen worden met het warehouse management systeem van SAP. Daarnaast stelde Samsung de nodige eisen aan de ergonomie. "Het apparaat moet handelbaar zijn en makkelijk in een zak of holster passen. En het apparaat moet tegen een stootje kunnen", weet Van der Waal.

Samen met de mensen van logistiek dienstverlener UPS hebben Samsung en Consafe verschillende modellen getest, van ringscanners in combinatie met polsterminals tot scanners met grote pistoolgrepen. De keuze viel uiteindelijk op compact en handzaam pda-model. "Met de ringscanner om hun vinger botsten onze mensen steeds tegen de randen van onze bakken en stellingen. De pistoolgrepen vielen af omdat die vaak in de weg zaten bij het draaien en keren in de smalle gangen tussen de legbordstellingen", aldus Van der Waal, die constateert dat de pda-scanners naar volle tevredenheid functioneren. Dankzij barcodescanning heeft Samsung extra controlemomenten in het orderpickproces kunnen inbouwen, wat zorgt voor een hogere kwaliteit van de uitgeleverde orders.

 

Consafe heeft expertise in eigen huis
In totaal heeft Samsung 42 pda-scanners aangeschaft, waarmee het totaal uitkomt op 116 apparaten. De elektronicagigant besloot niet alleen de nieuwe scanners, maar ook de oude in onderhoud bij Consafe te geven. De ICT-leverancier beschikt over een eigen repaircenter en heeft dus de nodige expertise in huis als het gaat om onderhoud en reparaties.

Daarnaast biedt Consafe allerlei hulpmiddelen en systemen om het beheer van zo’n enorm aantal scanners goed te kunnen organiseren. Een voorbeeld daarvan is de Avalanche, een cradle waarmee Samsung heel snel alle scanners kan voorzien van de nieuwste softwareupdates of instellingen. Daarnaast heeft Consafe onder de naam Qlick-to-track een online applicatie ontwikkeld, waarmee bedrijven niet alleen scanners, maar ook printers en alle andere hardware kunnen beheren door bijvoorbeeld de onderhoudshistorie op te roepen.

Samsung is goed te spreken over de samenwerking met Consafe. "De mensen van Consafe denken echt met ons mee.  Ze komen regelmatig met nieuwe tips en adviezen. En daarbij laten ze merken echt verstand van logistiek te hebben."

    

Meer over Samsung
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV’s tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan € 1 miljard een van de weinige ‘1 billion euro companies’ in de Benelux. 

Reageer op dit artikel