artikel

Tommy Hilfiger verbetert productiviteit met orderconsolidatiesysteem

Warehousing

Tommy Hilfiger verbetert productiviteit met orderconsolidatiesysteem
Tommy Hilfiger Vanderlande

De Tommy Hilfiger Group, in 1985 opgericht in New York, is een van de grootste kleding- en retailbedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft zijn omvang wereldwijd vergroot door middel van een zorgvuldig gekozen mondiaal distributienetwerk voor zijn basismerken, zoals Tommy Hilfiger, Hilfiger Denim en Hilfiger Sport. Het bedrijf verbeterde onlangs de productiviteit met een nieuw orderconsolidatiesysteem van Vanderlande Industries.

De Tommy Hilfiger Group, in 1985 opgericht in New York, is een van de grootste kleding- en retailbedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft zijn omvang wereldwijd vergroot door middel van een zorgvuldig gekozen mondiaal distributienetwerk voor zijn basismerken, zoals Tommy Hilfiger, Hilfiger Denim en Hilfiger Sport. Het bedrijf verbeterde onlangs de productiviteit met een nieuw orderconsolidatiesysteem van Vanderlande Industries.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Tommy Hilfinger   Leverancier/dienstverlener: Vanderlande Industries
Plaats: Venlo  
Branche: detailhandel   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Retail   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

De internationale uitbreiding omvatte onder andere de overname van een gloednieuw automatisch magazijn/distributiecentrum in Venlo, in 2006. De toenmalige eigenaar had zijn plannen veranderd en besloot de faciliteit kort na de ingebruikname te verkopen. Hilfiger kocht de faciliteit en paste het voor eigen doel aan. Daar Vanderlande Industries het oorspronkelijke automatische material-handlingsysteem had gebouwd, heeft Hilfiger Vanderlande Industries gevraagd hun VISION Warehouse Control Systeem te implementeren en te koppelen aan het SAP ERP-systeem van Hilfiger. Dit vormde het begin van de samenwerking van Hilfiger met Vanderlande Industries.

     

Inmiddels is het bedrijf gestaag gegroeid, en de toenemende klanteneisen zorgen voor nieuwe uitdagingen. Nieuwe collecties moeten meteen na de lancering in de winkels liggen. Dit moet zodanig gebeuren dat het winkelpersoneel haar tijd voornamelijk aan de klant kan besteden in plaats van aan het verwerken van nieuwe producten. In 2009 hebben Hilfiger en Vanderlande Industries een systeemuitbreiding ontwikkeld die het serviceniveau naar de winkels aanzienlijk verbetert en ervoor zorgt dat de juiste producten precies op tijd in de winkel liggen. Deze uitbreiding is eind 2010 in gebruik genomen, nog voor de drukke kerstperiode en de levering van de voorjaarscollectie van 2011.

   

Productiviteit van operators stijgt met 40 procent

In het nieuwe logistieke proces zullen drie extra miniloads (AS/RS) en een extra consolidatiewerkstation in het consolidatiesysteem worden geïntegreerd. De opslagcapaciteit is verdubbeld naar 13.000 locaties. Verzamelde orderdozen worden van de depalletiseerstations naar de QUICKSTORE-miniloads getransporteerd en daar opgeslagen. Omdat het nieuwe automatische opslagsysteem en het conveyorsysteem kartonnen dozen kunnen verwerken, is het niet meer noodzakelijk een tray onder de dozen te plaatsen.

   

De belangrijkste voordelen zijn een hogere opslagdichtheid in het miniloadsysteem en een vereenvoudigd en ergonomischer operatorproces. Naar schatting zal hierdoor de productiviteit van de operators in het consolidatiegebied met 40% toenemen. Het orderconsolidatiesysteem biedt vooral voordelen in de voorbereiding op drukke periodes. De producten kunnen ruim van tevoren worden verzameld en in het orderconsolidatiesysteem worden geplaatst. Wanneer de orders geleverd moeten worden, kunnen ze automatisch uit de buffer opgehaald worden en op het juiste tijdstip aan de winkels worden geleverd.

 

Toekomstbestendig systeem

Vanderlande Industries zal ook de PLC van het systeem opwaarderen van een S5 naar een S7-niveau, waardoor het systeem aan de hoogste industrie standaard voldoet. De beschikbaarheid van reserveonderdelen wordt voor de komende jaren gegarandeerd en het risico op operationele problemen zal aanzienlijk verminderen.

Reageer op dit artikel