artikel

Keynote speakers 2010

Warehousing

Keynote speakers 2010
Dag van het magazijn

Het congres begint met een plenair programma met drie sprekers.

Robin van Galen, Gouden Waterpolocoach / coach van het jaar 2008

Niets is onmogelijk

Dat het managen van medewerkers vele overeenkomsten vertoont met het coachen van topsporters staat buiten kijf. Ook een manager streeft naar topvorm. Hoe zorg ik dat mijn mensen zich blijven ontwikkelen en het uiterste uit zichzelf halen? Hoe zorg ik ervoor dat de medewerkers met elkaar tot het maximaal haalbare gaan?

Welke rol heb ik hierin als manager? Robin van Galen, gouden waterpolocoach en coach van het jaar 2008, vertelt u dat ‘ Niets onmogelijk is’ aan de hand van prachtige beelden. Hij laat u inzien hoe je ieder mens persoonlijk effectiever kan coachen en daardoor meer rendement uit een teamprestatie kan halen.

 

Vincent Weinschenk, Wherehows Logistics

Zekerstelling van bedrijfsveiligheid en veiligstelling van bedrijfszekerheid. Twee zijden van één medaille?

Wanneer er wordt gesproken over onveilige en ongezonde werksituaties in magazijnen dan gaat het meestal over het voorkomen van gevaren rondom het gebruik en de kwaliteit van (hef)trucks, stellingen, logistieke installaties en bouwkundige voorzieningen. Echter; planning, ontwerp en besturing van

processen, systemen en lay-out liggen hier aan ten grondslag. Juist in dit voortraject dient logistieke veiligheid als integraal onderdeel van totale operationele kwaliteit en efficiency te worden geborgd.

Wij presenteren SLIM Warehouse als aanpak die én kwaliteit van de arbeid(omgeving) maximaliseert én verspilling in magazijnwerking minimaliseert.

 

Joyce Schaeffer, AWVN

Handreiking arbocatalogi. Een suggestie voor de wijze waarop arborisico’s kunnen worden opgenomen in de arbocatalogus.

Branches hebben de mogelijkheid arbocatalogi te maken. Deze catalogus bevat oplossingen voor arborisico’s, die in de eigen branche spelen. AWVN en MKB- Nederland hebben samen met de EVO een handreiking gemaakt, gericht op het vakgebied intern transport en logistiek. Die handreiking kunnen branches zien als een suggestie voor de wijze waarop zij arborisico’s, die spelen in dit vakgebied, kunnen opnemen in de arbocatalogus. Aan de orde komt; hoe maak ik een keuze uit de risico’s, relevante wetgeving, hoe kan het format voor oplossingen er uitzien en diverse oplossingensuggesties worden aangereikt. AWVN presenteert de opzet van deze handreiking.

 

Download hier de brochure Dag van het Magazijn 2010 (pdf-bestand) 

 

BMWT te Leidschendam organiseert deze dag. Voor vragen of wijzigingen:

070 – 301 01 03  of per e-mail: h.vanbezouw@bmwt.nl

Reageer op dit artikel