artikel

Dag van het magazijn: welke veiligheidsthema’s zijn voor u actueel?

Warehousing

Dag van het magazijn: welke veiligheidsthema’s zijn voor u actueel?
Dag van het magazijn 2010

17 November 2010 staat de veiligheid binnen magazijnen en warehouses weer centraal tijdens de jaarlijkse Dag van het Magazijn. Gedurende deze dag worden diverse veiligheid gerelateerde workshops georganiseerd.

U heeft mogelijk dagelijks te maken met veiligheidsthema’s in de logistieke branche. Wij horen graag welke van onderstaande thema’s volgens u aandacht behoeven! Eigen inbreng is ook van harte welkom!

 

Thema’s:

 

Analysetool veiligheid in magazijnen

Er wordt een webapplicatie ontwikkeld, waarbij de gebruiker aan de hand van een aantal specifieke vragen de veiligheid in zijn magazijn kan toetsen. Tijdens deze workshop wordt gepresenteerd hoe men deze tool in kan zetten om de veiligheid binnen het eigen magazijn te vergroten.

 

Voormalig winnaar aan het word: DHL over veiligheid in magazijnen

Ralph Hendrix van DHL (de eerste winnaar van de Prijs Veiligste Magazijn) vertelt u hoe u uw veiligheidsbeleid in het algemeen, en deelname aan de Prijs Veiligste Magazijn in het bijzonder, kunt inzetten als motivator binnen uw bedrijf.

 

Het belang van veilige magazijnstellingen

Tijdens deze workshop kunnen de deelnemers actief meedenken en vertellen over het beleid op het gebied van veiligheid. Enkele onderwerpen die behandeld worden, zijn:

 

Vervangen van gasflessen, hoe doe je dat op verantwoorde wijze

Bij levering van de heftruck voor de verhuur worden een aantal stalen, loodzware, gasflessen vol meegeleverd en de klant vult deze flessen weer aan de pomp. De importeurs erkennen dat dit geen veilige oplossing is maar helaas kunnen zij de klanten geen ander alternatief bieden. In deze workshop worden handvaten gegeven hoe men met dit probleem om kan gaan.

 

Meelopende vs. meerijdende pallettrucks

Hierin staat het keuzeproces centraal als het gaat om meelopende versus meerijdende pallettrucks. De nadruk wordt gelegd op veiligheidsgerelateerde en ergonomische zaken. Aan de hand van een checklist kunt u vervolgens binnen uw magazijn kijken wat voor u de meest optimale situatie is.

 

Top 10 tips & trics wat betreft veiligheid

Veilig werken klinkt zo eenvoudig; altijd schoenen met stalen neuzen dragen en nooit buiten de paden rijden met je heftruck. Maar dan ben je er nog lang niet. Veel zaken zijn vrij eenvoudig en doeltreffend op te lossen en aan te pakken. Wij vertellen u er alles over tijdens deze workshop.

 

De 10 doodzonden bij het orderpicken

Orderpicken in een magazijn is aan een groot aantal ergonomische invloeden onderhevig. In de workshop wordt ingegaan op wat de 10 grootste doodzonden zijn en hoe u hiermee om kunt gaan.

 

Welke veiligheidsthema’s wilt u terug zien op de Dag van het Magazijn?

 

 

<div id="contentcontainerinner"> <form method="post" action="/formulieren/dag_van_het_magazijn_2010_the.php" onsubmit="this.action.value=’3eed591ba54813d5b5ab136cf6cee218′; this.submitbutton.disabled=true;"> <input type="hidden" name="action" value=""> <br><table border="0" style="width:100%"> <tr> <td valign="top">Mijn eerste keuze:</td> <td valign="top"> <select name="vmijneerstekeuze" > <option value="Analysetool veiligheid in magazijnen">Analysetool veiligheid in magazijnen</option> <option value="Voormalig winnaar aan het woord: DHL over veiligheid in magazijnen">Voormalig winnaar aan het woord: DHL over veiligheid in magazijnen</option> <option value="Het belang van veilige magazijnstellingen">Het belang van veilige magazijnstellingen</option> <option value="Vervangen van gasflessen: hoe doe je dat op verantwoorde wijze?">Vervangen van gasflessen: hoe doe je dat op verantwoorde wijze?</option> <option value="Meelopende pallettrucks vs. Meerijdend">Meelopende pallettrucks vs. Meerijdend</option> <option value="Top 10 tips &amp; trics wat betreft veiligheid">Top 10 tips &amp; trics wat betreft veiligheid</option> <option value="De 10 doodzonden bij het orderpicken">De 10 doodzonden bij het orderpicken</option> </select> </td> </tr> <tr> <td valign="top">Mijn tweede keuze:</td> <td valign="top"> <select name="vmijntweedekeuze" > <option value="Analysetool veiligheid in magazijnen">Analysetool veiligheid in magazijnen</option> <option value="Voormalig winnaar aan het woord: DHL over veiligheid in magazijnen">Voormalig winnaar aan het woord: DHL over veiligheid in magazijnen</option> <option value="Het belang van veilige magazijnstellingen">Het belang van veilige magazijnstellingen</option> <option value="Vervangen van gasflessen: hoe doe je dat op verantwoorde wijze?">Vervangen van gasflessen: hoe doe je dat op verantwoorde wijze?</option> <option value="Meelopende pallettrucks vs. Meerijdend">Meelopende pallettrucks vs. Meerijdend</option> <option value="Top 10 tips &amp; trics wat betreft veiligheid">Top 10 tips &amp; trics wat betreft veiligheid</option> <option value="De 10 doodzonden bij het orderpicken">De 10 doodzonden bij het orderpicken</option> </select> </td> </tr> <tr> <td valign="top">Mijn derde keuze:</td> <td valign="top"> <select name="vmijnderdekeuze" > <option value="Analysetool veiligheid in magazijnen">Analysetool veiligheid in magazijnen</option> <option value="Voormalig winnaar aan het woord: DHL over veiligheid in magazijnen">Voormalig winnaar aan het woord: DHL over veiligheid in magazijnen</option> <option value="Het belang van veilige magazijnstellingen">Het belang van veilige magazijnstellingen</option> <option value="Vervangen van gasflessen: hoe doe je dat op verantwoorde wijze?">Vervangen van gasflessen: hoe doe je dat op verantwoorde wijze?</option> <option value="Meelopende pallettrucks vs. Meerijdend">Meelopende pallettrucks vs. Meerijdend</option> <option value="Top 10 tips &amp; trics wat betreft veiligheid">Top 10 tips &amp; trics wat betreft veiligheid</option> <option value="De 10 doodzonden bij het orderpicken">De 10 doodzonden bij het orderpicken</option> </select> </td> </tr> <tr> <td valign="top">Ik mis nog::</td> <td valign="top"> <textarea style=" " name="vikmisnog" class="inputtext formfield_text"></textarea> </td> </tr> <tr> <td>&nbsp;</td> <td> <input type="submit" name="submitbutton" id="submitbutton" value="Verzenden" class="button" onmouseover="this.className=’button button_over’;" onmouseout="this.className=’button’;" /> </td> </tr> </table> </form> </div>

Reageer op dit artikel