artikel

Tiel: “Medel Populair bij logistiek dienstverleners”

Warehousing

Logistiek bedrijvenpark Medel Rivierenland in Tiel/Geldermalsen is een populaire vestigingslocatie voor grote logistiek dienstverleners. Dat is onder andere te danken aan de centrale ligging in het land, direct langs de A15.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 11 mei 2010.

 

Omvang park: 217 ha

Bebouwd: 110 ha

Beschikbaar: 30 ha

Grondprijs per m2: tussen de 126 en 141 euro

(Medel I) afhankelijk van de grootte en de ligging op het terrein. De grondprijs is inclusief 3,12 euro per vierkante meter bijdrage voor parkmanagement

Infrastructuur

Wegen: Aansluiting op snelweg A15 / afslag 34

Water: Er komt aan het Amsterdam-Rijnkanaal een laad- en loskade voor containers

Belangrijke gebruikers

DHL Exel Supply Chain, Vonk en Co, Lidl, BergTrans Kuehne en Nagel , Van Oort, Curry en Heuveltrans, Simon Loos

Meer informatie: http://www.bedrijvenparkmedel.nl/
 

Daarnaast wordt verwacht dat aan het einde van 2010 een laad-loskade aan het nabijgelegen Amsterdam-Rijnkanaal operationeel zal zijn. Een andere peiler onder het succesverhaal van bedrijvenpark Medel Rivierenland is dat bedrijven na vestiging direct lid worden van een coöperatie. Die is verantwoordelijk voor de uitvoering van het parkmanagement.

 

De afgelopen jaren vestigden zich op Medel aansprekende partijen zoals Kuehne en Nagel, Currie European, internationaal transportbedrijf Vonk en Co en DHL Exel Supply Chain. Afgelopen jaar kwam daar een belangrijk nieuw logistiek bedrijf bij: Simon Loos heeft op een kavel van 5 hectare op Medel een distributiecentrum betrokken, van waaruit onder andere Albert Heijn supermarkten worden bevoorraad. Daarnaast is ook Dijkhuizen Olie en Benzine inmiddels operationeel. Dit bedrijf beschikt op Medel over een bedrijfspand en een tank- en servicestation met shop en opstelplaats voor vrachtauto’s. Ook aan bedrijvenpark Medel ging de economische crisis niet onopgemerkt voorbij. De vraag naar bedrijfslocaties was het afgelopen jaar een stuk minder. Maar inmiddels is er weer meer interesse in nieuwe bedrijfslocaties. Het proces rond de ontwikkeling van Medel II loopt nog steeds.

 

Deze uitbreiding zal ongeveer even groot worden als Medel I. De totale bruto-oppervlakte van Medel zal daardoor groeien naar circa 400 hectare. Op dit moment wordt onderzocht welke fasering qua ontwikkeling de beste is. Het industrieschap Medel en het daaraan gelieerde projectbureau hopen daarover voor de zomer meer duidelijkheid te krijgen. Op dit moment is er nog circa 30 hectare te koop op Medel 1. Deze kavels variëren vanaf 2.000 m2 tot ca 2,5 hectare. Op dit moment staan er geen panden te huur of te koop. Er is wel ruimte beschikbaar in enkele bedrijfsverzamelgebouwen.

  

 

‘HET IS HIER GOED VOOR ELKAAR’

 

Internationaal Transportbedrijf Berg Trans is sinds 1984 op het oude Medel, toen nog Echteld, gevestigd. "Daar hadden we een bedrijfspand met woonhuis, werkplaats, kantoor en parkeerterrein", vertelt directeur/eigenaar Rik van den Berg. "In het begin van deze eeuw werd het duidelijk dat onze oude locatie plaats moest maken voor een nieuw bedrijventerrein. Omdat ons bedrijf prima past in het plaatje van Medel zijn we in 2005 naar een andere locatie op dit terrein verhuisd." De nieuwbouw en het nieuwe Medel bevallen Van den Berg uitstekend: "Ik vind dat het hier goed voor elkaar is, bijvoorbeeld op het gebied van collectieve investeringen, zoals het hekwerk, de groenvoorziening en de beveiliging. Daarnaast wordt ook de infrastructuur goed aangepakt. We hebben dit vanaf het begin een beetje kunnen volgen omdat we hier een van de eerste bedrijven waren. Er was eigenlijk continu sprake van verbeteringen. En ook de medewerking van het industrieschap Medel was uitstekend. Kortom: we zijn erg te spreken over bedrijventerrein Medel."

 

 

Reageer op dit artikel