artikel

Schiphol Rijk-Oude Meer: “Beter bereikbaar”

Warehousing

Op Airport Business Park Schiphol Rijk-Oude Meer zitten logistieke operaties van wereldbekende internationale bedrijven zoals Yamaha Motors, Ricoh, Idexx, Canon en Intel. Naast deze distributiecentra is er op dit terrein een aantal vooraanstaande internationale logistieke dienstverleners gevestigd zoals DSV, DHL, UPS, FedEx en Nippon Express.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 11 mei 2010.

Omvang park: 55 hectare (=bruto oppervlak)

Bebouwd: 37 hectare (= netto oppervlak)

Beschikbaar: 36.600 m2

Huurprijs per m2: 90 euro

Grondprijs per m2: 400 euro

Infrastructuur

Wegen: A4/N201

Spoor: –

Water: Haarlemmerringvaart

Belangrijke gebruikers

DHL, Yamaha, Nippon Express, General Electric

Meer informatie: www.sadc.nl of www.polanenpark.nl 

Het park is hiermee een cluster van Schipholgebonden logistieke bedrijvigheid (met name voor hightech, life sciences en aerospace). “De bereikbaarheid van dit bedrijventerrein is verbeterd door de oplevering van de Beechavenue en de N201 is omgelegd waardoor de locatie een stuk beter bereikbaar is”, zegt Michel van Wijk van Schiphol Area Development Company (SADC). Vorig jaar was een zwaar jaar voor Airport Business Park Schiphol Rijk-Oude Meer met relatief weinig transacties. “In januari 2008 was er nog een aanbod van 18.000 vierkante meter en in januari was dat aanbod gestegen naar 26.000 vierkante meter”, aldus Van Wijk. Desalniettemin koos een aantal partijen ervoor om uit breiden op dit logistiek park. Logistiek dienstverlener Packaging Plus breidde uit met 6.000 vierkante meter en Kamesman transport en handling nam 5.000 vierkante meter extra in gebruik.’
 

Daarnaast kwam er een nieuwe partij uit Korea op het park, genaamd Pantos. “Zij hebben een logistieke hub geopend van 1.600 vierkante meter en ze zijn bovendien van plan om uit te breiden hier.”

Rockwood Air Freight, DSV Solutions en Amsterdam Air Sea Road waren ook partijen die zich afgelopen jaar vestigden op dit bedrijventerrein op Schiphol. “Je merkt dat de locatie toch interessant blijft voor bedrijven om zich te vestigen. Omdat Oude Meer volledig uitgegeven is kan Polanen Park een interessant, betaalbaar alternatief zijn.”, aldus Van Wijk.
 

Polanen Park is centraal gelegen naastknooppunt Rottepolderplein direct aan de A9. Dit kwalitatief ingerichte bedrijvenpark met een bruto omvang van 27 hectare, is primair bestemd voor regionale bedrijven maar biedt ook ruimte aan internationale bedrijven. PolanenPark is geschikt voor bedrijven die vallen binnen milieucategorieën 2 tot en met 4.

In totaal is op dit terrein 22 hectare uitgeefbare grond beschikbaar.

 

"HET BEDRIJVENTERREIN IS KRAP OPGEZET"

 

DSV Solutions is sinds vijf jaar gevestigd op Airport Business Park Schiphol Rijk-Oude Meer. "We zaten voorheen met ons magazijn in Montfoort (Utrecht) maar zijn vooral onder impuls van onze klanten naar Schiphol verhuisd om letterlijk dicht op de start- en landingsbaan te kunnen zitten. Het gegeven dat we niet ver van de luchthaven zijn gevestigd, is uiteraard gunstig naar onze klanten toe. Het is wel zo dat we hier te maken hebben met dure vierkante meters, met als gevolg dat de opzet van het bedrijventerrein nogal krap is. Consequentie is verder dat de opstal van trucks en de nieuwe opzet van het richtingsverkeer nog wel eens voor opstoppingen zorgen. De congestie is ook een groot probleem", zegt site-manager Yvo Heiligers. Over het fileprobleem rondom Schiphol zegt Heiligers: "Ik hoop dat met de komst van de nieuwe N201+, de filedruk op de A9 en A4 richting het zuiden op termijn minder zal worden."

 

 

Reageer op dit artikel