artikel

Rotterdam Eemhaven: “Opslag en distributie high quality producten”

Warehousing

Portofrotterdam doet het bij Distripark Eemhaven voor niets minder dan high-quality producten. Het havenbedrijf omschrijft de ondernemingen die gevestigd zijn in dit logistieke park als ‘gespecialiseerd in de opslag en distributie van high-quality producten’. Eemhaven is een van de drie Rotterdamse distriparken die in deze editie van het Jaarboek Logistieke Parken beschreven wordt.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 11 mei 2010.


<

Omvang park: 35 hectare

Bebouwd : 65 hectare

Beschikbaar: 0 hectare

Grondprijs per m2 : afhankelijk van businesscase

Huurprijs per m2 : afhankelijk van businesscase

Infrastructuur

Wegen in de buurt: A4, A15, A20,

Spooraansluiting: Nee, maar park bevindt zich naast Rail Service Centre Rotterdam.

Wateraansluiting: Nee.

Belangrijke gebruikers

Maersk Logistics, Menlo Logistics, Geodis Vitesse, Ziegler, Vat Logistics, Wim Bosman Air & Ocean

Meer informatie: www.portofrotterdam.com

 

Eemhaven ligt bijzonder centraal in Rotterdam. Net boven de snelweg A15, even ten oosten van de A4 en aan de overkant van de rivier de Maas ligt de A20. En dus zou het achterland van het distripark dat dicht bij stedelijk gebied ligt, volgens Portofrotterdam goed bereikbaar moeten zijn. Naast de snelwegen heeft Distripark Eemhaven ook de beschikking over een Binnenvaartcentrum, een Rail Service Center, het Short Sea Centre (Rotterdam Short Sea Terminal), de containerterminals van Hanno Rotterdam, Uniport en ECT (Home Terminal), verschillende stuwadoors en de SCA Interforest terminal voor forest products.

 

Op korte afstand van Distripark Eemhaven ligt ook bedrijvenpark Waalhaven-Zuid. Veel rek in de groei van Eemhaven is er volgens de beheerder van het distripark niet. De enige mogelijkheden die er zijn, zijn in feite inbreidingsmogelijkheden, ofwel aanpassingen die plaatsvinden op bestaande kavels. Doordat Eemhaven niet verder kan uitbreiden zal de oppervlakte 65 hectare blijven. Op het bedrijventerrein is een aantal bekende bedrijven aanwezig, zoals Maersk Logistics en Menlo Logistics. Daarnaast is er een Routiers restaurant met een eigen weegbrug en is er een verkooppunt voor een Eurovignet.

 

"EEMHAVEN MIST EEN GOEDE EETGELEGENHEID"

 

Ervaring met de gemeente Rotterdam of Portofrotterdam heeft Rosalinde van Lomwel nog niet. Ze is pas sinds kort in dienst als operations manager bij Wim Bosman Air & Ocean. Toch heeft Lomwel al wel een aardige indruk van het logistieke park gekregen. Het grootste nadeel aan de vestiging vindt ze de bereikbaarheid. "En dan vooral de bereikbaarheid voor de werknemers die met het openbaar vervoer moeten komen. Er gaat alleen in de spits een bus. En ik merk dat het ook voor sollicitanten een obstakel is. Niet iedereen kan immers met de auto komen", aldus Lomwel. Als locatie is Eemhaven wel geschikt voor de operatie van Wim Bosman. Aan voorzieningen schort het wel is de mening van de operations manager. "Voor een lunchafspraak moet je wel een stukje rijden, een goede eetgelegenheid zou dus welkom zijn." De aanwezigheid van een weegbrug en een tankstation zijn prettig volgens Lomwel.

 

"De bereikbaarheid is in orde. ’s Ochtends is het in de richting van ECT wat druk, maar in de richting van Dordrecht is het goed te doen. De ontsluiting is daardoor wel voldoende te noemen. Ook met de parkeergelegenheid is het goed gesteld. Natuurlijk staan er hier en daar trailers geparkeerd, maar er is voldoende ruimte voor het verkeer op dit logistieke park."

 

 

Reageer op dit artikel