artikel

Roosendaal: “Borchwerf gaat weer flink uitbreiden”

Warehousing

Logistiek park Borchwerf bij Roosendaal merkte het afgelopen jaar ook de gevolgen van de crisis. Desalniettemin wist Borchwerf II C.V., de publiek private organisatie die verantwoordelijk is voor de kaveluitgifte, een aantal aansprekende bedrijven aan te trekken.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 11 mei 2010.

 

Omvang park: 245 ha

Bebouwd: 150 ha

Beschikbaar: 42 ha (waarvan 11 ha is vastgelegd in koop/optieovereenkomsten)

Grondprijs per m2: vanaf 150,00 euro (excl. BTW)

Infrastructuur

Wegen: direct aan A17 en A58

Spoor: directe spoorontsluiting op veld A en B

Water: aansluiting op de Roosendaalse Vliet

Belangrijke gebruikers

Warnaco – Calvin Klein, Terex, CEVA Logistics, De Rooy Warehousing, Dylan Group, PKF, Karpack

Meer informatie: www.borchwerf.nl
 

De Amerikaanse kledinggigant Calvin Klein, onderdeel van het Warnaco-concern, maakte in 2009 bekend dat zijn EDC wordt gevestigd op BedrijvenPark Borchwerf en CEVA opende een nieuw bedrijfspand voor klant Terex, die ook afkomstig is uit de Verenigde Staten. Warnaco bouwt zijn EDC pal naast het distributiecentrum dat De Rooy Warehousing het afgelopen jaar in gebruik nam. “BedrijvenPark Borchwerf is nu voor 65 procent gevuld. Op de velden A en C, waar ruimte gereserveerd is voor grote logistieke bedrijven, zijn nog enkele kavels beschikbaar, maar ik verwacht dat die in 2011 of 2012 allemaal vergeven zijn. Op veld D, waar voornamelijk kleinere bedrijven zich kunnen vestigen, is nog dertig procent van de grond beschikbaar”, zegt Richard Elich van Borchwerf II C.V. Veld F bestaat uit reguliere bedrijfskavels en een kantorenstrook met zichtkavels, direct aan de A17. De uitgifte van dit veld is vorig jaar gestart en de ontwikkelingen daar zijn volgens Elich positief. De voorspelling die Elich vorig jaar deed dat Borchwerf in 2011 helemaal vol is, zal niet uitkomen als gevolg van de crisis. “Ik verwacht dat eind 2011 rond de 85 tot 90 procent verkocht is.”

 

Er zijn inmiddels plannen om nog een stukje uit te breiden. “Pal aan de A17 wordt veld A met 11 ha vergroot, een deel van die grond is waarschijnlijk al eind dit jaar beschikbaar voor logistieke partijen. We verwachten dat tweederde van deze uitbreiding eind 2011 is weggezet bij klanten.”

Ook aan het treinspoor op het terrein is inmiddels het nodige gedaan. Elich hierover: “De trein kan straks tot in het distributiecentrum van De Rooy rijden en ook PKF zal dan gebruik maken van de stamlijn.”

 

"UITSTEKENDE BEREIKBAARHEID NAAR ONZE KLANTEN"

 

"Borchwerf is voor CEVA door zijn ligging tussen de Randstad en Antwerpen een gunstige locatie voor de Benelux en internationale beleveringen voor onze klanten. Bovendien is Borchwerf prima geschikt als dc-locatie voor nationale distributiedoeleinden, aangezien het een goede aansluiting heeft op de Randstad en Midden-Nederland", zegt Ted Peters, commercieel directeur van CEVA Logistics. Vanaf Borchwerf verzorgt CEVA de logistiek voor diverse klanten, waaronder sinds kort ook Terex, producent van onder andere Genie hoogwerkers. "Tegenover onze hoofdlocatie waar we nu twee jaar zitten, is in samenwerking met Goodman een servicehal van 3.500 vierkante meter gebouwd voor onze technische logistieke activiteiten. Rondom het pand hebben we een buitenterrein van 12.500 vierkante meter tot onze beschikking voor de opslag van zware en grotere machines. Er zijn momenteel niet veel plekken met zoveel ruimte in Nederland, waar je zo’n aparte oplossing kunt realiseren voor een klant met de juiste infrastructuur eromheen."

 

 

Reageer op dit artikel