artikel

Geertruidenberg: “Knelpunten Dombosch gezamenlijk aanpakken”

Warehousing

Bedrijventerrein Dombosch in Geertruidenberg is gesitueerd aan de A27 bij Raamsdonksveer, tussen de Bergsche Maas en de Donge. Het terrein ligt op slechts dertig minuten rijden van Rotterdam en op minder dan een uur gaans van Amsterdam en Den Haag.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 11 mei 2010.

 

Omvang park: 210 ha

Bebouwd: geen uitgeefbare kavels meer

Beschikbaar: 0 ha

Grondprijs per m2: –

Huurprijs per m2: –

Infrastructuur

Wegen: A27 en A59

Spoor: niet aanwezig

Water: gelegen tussen Bergsche Maas en de Donge

Belangrijke gebruikers

Louwman & Parqui BV, Holmatro, Leen Bakker Groothandel BV, CSi, Kuehne, Nagel, Praxis, VPK Packaging, N Adriaanse Transport BV, Atex licht

Meer informatie: www.geertruidenberg.nl of www.vogweb.nl – www.rewin.nl

 

 

Het aanzicht van het bedrijventerrein wordt gedomineerd door de koepel van Toyota en Lexus-importeur Louwman & Parqui, en door de kantoortoren van Holmatro. Het bedrijventerrein omvat in toaal 164 hectare en valt daarmee in de top 5 van West-Brabant. De oudste delen van Dombosch zijn inmiddels ruim dertig jaar oud en overheid en ondernemers werken sinds 2008 samen aan de revitalisering van de oudere delen van het terrein.

 

Onder regie van de BOM heeft de gemeente samen met de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) het Masterplan Dombosch ontwikkeld, waarin is opgenomen hoe de ambitie en visie de komende jaren gerealiseerd gaat worden. “Er is een aantal knelpunten die aangepakt kunnen worden en die kansen bieden voor opwaardering van het terrein. Gezamenlijk wordt gewerkt aan verbetering en tevens gaat binnenkort een nieuw bestemmingsplan in. Daarin staan de plannen voor verbeteren van onder andere de infrastructuur, mogelijkheden voor nieuwbouw, duurzaamheid, beveiliging en de aanleg van glasvezelkabel”, zegt Albert Smit, wethouder economische zaken van de gemeente Geertruidenberg.

 

Smit, die onlangs is aangetreden als wethouder, is gevoelig voor de kritiek van ondernemersvereniging VOG dat de revitalisering van Dombosch met meer slagkracht uitgevoerd zou mogen worden. “Er zit altijd een gezond spanningsveld tussen wat een ondernemer wil en wat de lokale overheid vermag. De basis van waaruit we nu samen professioneel en innovatief bezig zijn, is dusdanig dat we mogen denken in kansen voor dit bedrijventerrein en individuele bedrijven. Een bedrijf zal dankzij de revitalisering er in de toekomst nog trotser op zijn dat het gevestigd is in de gemeente Geertruidenberg.”

 

 

"DOMBOSCH IS NETJES ONDERHOUDEN"

 

Leen Bakker is sinds 1990 prominent aanwezig op logistiek park Dombosch. Het hoofdkantoor van het meubelconcern is er gevestigd met daarbij zeven dc’s. In totaal beschikt Leen Bakker over ongeveer 87.000 vierkante meter magazijnruimte op Dombosch. "De centrale ligging van voor het transport naar zowel Noord-Nederland als het zuiden van België maakt deze locatie aantrekkelijk voor ons. Met name de bereikbaarheid en snelle ontsluiting naar de A27, A59 en A16 zijn een groot voordeel voor ons", zegt Ewald Vogel, manager Transport, Bezorgorders en Expeditie bij Leen Bakker. Vogel vindt Dombosch netjes onderhouden en de staat van de wegen is optimaal. "Een verbetering zou zijn dat er een verbod komt op het overnachten van truckchauffeurs op het bedrijventerrein. Dat veroorzaakt vervuiling en verschraling van Dombosch." Er loopt ook een proef met LED verlichte lantaarnpalen (energiezuinig) die zeer goed is ontvangen door met name de chauffeurs. Die proef zien wij graag uitgebreid worden, ook in het kader van een beter milieu."

 

Reageer op dit artikel