artikel

Amsterdam Osdorp – Vooral hoogwaardig en groen

Warehousing

Business Park Amsterdam Osdorp is geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven met logistieke activiteiten, en vormt een scharnierpunt tussen luchthaven Schiphol, de stad Amsterdam en het nabijgelegen havengebied.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 11 mei 2010.

Omvang park: 45 ha (bruto oppervlak)

Bebouwd: 6 ha netto

Beschikbaar: 14 ha netto

Huurprijs per m2: 80-90 euro

Grondprijs per m2: 295 euro

Infrastructuur

Wegen: A9/S106

Water: Haarlemmerringvaart

Belangrijke gebruikers

Group 4 Securicor, Corning Life Sciences

Meer informatie: www.sadc.nl en www.bpao.nl 

  

Business Park Amsterdam Osdorp is bestemd voor ondernemingen die actief zijn op het gebied van logistiek, life sciences, mode en ICT en die een relatie hebben met Schiphol voor hun bedrijfsvoering.

Het bedrijvenpark heeft vooral een groen karakter met een representatieve uitstraling. Het is een kwalitatief hoogwaardig terrein wat onder andere komt door de hoge kwaliteit van de (openbare) ruimte. Bovendien is er een parkmanagementorganisatie die zorgt voor het beheer, onderhoud en beveiliging van het terrein, Op die manier blijft het kwaliteitsniveau van het bedrijvenpark hoog. Ook worden alle bedrijven door middel van een milieuscan onderzocht op water, energie, vervoersmanagement en afval.
 
Op basis van deze scan ontvangt een bedrijf een advies met verbeteropties. De eerste scan wordt door en op kosten van de gemeente Amsterdam uitgevoerd. Ook is het park voorzien van een collectief warmte- en koudeopslag systeem dat zorgt voor verwarming en koeling van de bedrijfspanden en warm tapwater. Omdat alle bedrijven hier met behulp van een warmtepomp gebruik van maken, moet dit systeem aanzienlijke besparingen opleveren.

 

Group 4 Securicor en Corning Life Sciences hebben zich inmiddels gevestigd op het bedrijvenpark. Daarnaast zijn er logistieke units ontwikkeld van tussen de duizend en zeventienduizend vierkante meter die beschikbaar zijn voor huur. “Het afgelopen jaar hebben ook wij te maken gehad met teruglopende verhuur van panden en verkoop van kavels. Dit jaar kijken we veel positiever tegen de markt aan, mede dankzij een aantal interessante nieuwe leads”, zegt Reinoud Fleurke van Schiphol Area Development Company (SADC).

 

Inmiddels krijgt de tweede fase van Business Park Amsterdam Osdorp langzaamaan meer vorm. Stadsdeel Nieuw-West en SADC werken bij de ontwikkeling van de tweede fase nauw samen met ontwikkelaars SEGRO en Kuiper Groep, die een derde van het terrein afnemen. Fleurke: “Het tweede deel van het bedrijvenpark wordt duurzaam ontwikkeld, in samenhang met het bestaande deel. Het bouwrijp maken van het terrein voor deze tweede fase zal echter nog enige tijd op zich laten wachten.”

 

 

"RUIMTE VOOR BOUW EIGEN PAND"

 

Corning Life Sciences en G4S Cash Services zijn de twee grootste bedrijven die op Business Park Amsterdam Osdorp zijn gevestigd. De vestiging van laatstgenoemde bedrijf kan gezien worden als één van de best beveiligde gebouwen voor geld- en waardelogistiek. In de vestiging van G4S Cash Services vinden alle geld- en waardelogistieke activiteiten voor de regio Noord-West plaats. Corning Life Sciences, producent en leverancier van laboratoriumverbruiksartikelen, is sinds vorig jaar gevestigd met een Europees distributiecentrum op BPAO. Daarvoor was het Amerikaanse bedrijf gevestigd op Schiphol-Rijk. "BPAO bood ons de ruimte voor de bouw van een eigen pand, en dat was op onze oude locatie niet mogelijk", aldus Nils Kan, directeur van Corning Life Sciences.

 

Reageer op dit artikel