artikel

Almere, Sallandse Kant: “Functioneel en ruim opgezet park”

Warehousing

Vlakbij de kruising van de twee snelwegen A27 en A6 ligt in Almere het logistieke park Sallandse Kant. Dit logistieke park is groter dan Hollandse Kant en kleiner dan Stichtse Kant.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 11 mei 2010.

Omvang park: 72 ha

Bebouwd: 19 ha

Beschikbaar: 4 ha

Grondprijs per m2: circa 140 euro

Huurprijs per m2: tussen de 45 en 60 euro

Infrastructuur

Wegen: directe ligging aan de A6 (afrit 6)

Spoor: nee

Water: nee

Belangrijke gebruikers

Staples, Bunzl, Fjallraven, Koninklijke Saan, Data Center, Dimensio

Meer informatie: www. almere.nl/ondernemen

Van de drie logistieke parken die Almere rijk is en die in dit jaarboek staan, is het het oudste park. Het werd al in 2001 ontwikkeld. Het park heeft een beetje van beide andere parken in deze uitgave. Met de grondprijs zit het aan de bovenkant van de prijs van Stichtse Kant, daarmee zou het ‘duur’ genoemd kunnen worden. Maar Sallandse Kant beschikt wel over een tankstation voor vrachtauto’s.

 

Najat Azogagh, vanuit de gemeente Almere binnen de Dienst Stedelijke Ontwikkeling beheerder van het park, omschrijft Sallandse Kant als ‘een functioneel, ruim opgezet bedrijfsterrein, met logistieke uitstraling’. De gemeente mikt met het bedrijventerrein op logistieke ondernemingen. Het accent ligt op bedrijven in de groothandelssector.

 

Al te veel grond is er niet meer beschikbaar volgens Azogagh. “Het park is zo goed als volgebouwd. Er zijn om precies te zijn nog drie kavels beschikbaar, waarvoor ook al interesse is. Onder meer het datahotel heeft al aangeven serieuze interesse te hebben in een kavel.” Op de vraag ten slotte wat de plannen zijn van de gemeente Almere met Sallandse Kant kan Azogagh kort zijn. Plannen om het terrein verder te ontwikkelen zijn er niet. Concrete plannen in de vorm van wegen, voorzieningen, etc. zijn er evenmin. Azogagh: “De terreinafwerking is vorig jaar afgerond.” En met dat laatste doelt de beheerder van het logistieke park op de afronding van het wegennet en de groenvoorzieningen op Sallandse Kant.

 

 

"GOED PARK EN PRIMA RELATIE MET GEMEENTE"

 

Ruud van Dijk van Pon is goed te spreken over de locatie van zijn bedrijf op logistiek park Sallandse Kant in Almere. "Pon beschikt hier over vier locaties (Pon Holdings, Pon Equipment, PEPS en MotracLinde) op de Sallandsekant en een vijfde in voorbereiding.

Alle locaties zijn ruim bemeten met mooi uitzicht en aanzicht en representatief qua ligging, gebouw en entourage." Het terrein van Pon beslaat elf hectare. Van Dijk is zeer te spreken over de contacten met de gemeente. "We hebben een uitstekend en persoonlijk contact tussen bestuurders en operationeel management vanuit Pon enerzijds, en met burgemeester Jorritsma en wethouder Visser en ambtenaren anderzijds . Ook worden we betrokken bij initiatieven zoals planvorming, relatieplatformen, denktanks, lopende projecten."

Volgens Pon staat de gemeente open voor suggesties, waardoor beslissingen op gemeentelijk niveau volgens Van Dijk niet leiden tot show-stoppers op ondernemersniveau.

Een puntje van kritiek is er uiteraard ook te vinden. Van Dijk: "Minder positief was, dat het zo’n vier jaar heeft geduurd voordat de sterk verzakte Koningsbeltweg en Rondebeltweg werden gereconstrueerd. Het was echter vooraf bekend dat een definitieve oplossing langer op zich zou laten wachten." De ontsluiting van het logistieke park is goed geregeld, vindt Van Dijk.

 

 

Reageer op dit artikel