artikel

Almere, Hollandse Kant: “Een goed en verzorgd bedrijventerrein”

Warehousing

Logistiek park Hollandse Kant is samen met Sallandse Kant en Stichtse Kant één van de drie parken dat binnen de gemeente Almere ligt en in dit jaarboek is opgenomen. Hollandse Kant is net als Stichtse Kant nog relatief nieuw.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 11 mei 2010.

Omvang park: 35 ha

Bebouwd: 10 ha

Beschikbaar: geen kavels beschikbaar

Grondprijs per m2: –

Huurprijs per m2: tussen de 45 en 60 euro

Infrastructuur

Wegen: ligging nabij A6 (afrit 3)

Spoor: Ja

Water: nee

Belangrijke gebruikers

Koops, Van Galen, Rexel- Hamstra, Graficol, Hulshoff, Verscentrum Almere

Meer informatie: www. Almere.nl/ondernemen

 

Het werd in 2004 ontwikkeld door de stad. Het logistieke park ligt aan de westkant van Almere, net ten noorden van de snelweg A6, zeg maar tussen Amsterdam en Almere. Najat Azogagh, vanuit de gemeente Almere beheerder van het park vanuit de Dienst Stedelijke Ontwikkeling, omschrijft Hollandse Kant als volgt: “Het is een goed en verzorgd bedrijventerrein.”

 

De doelgroep aan bedrijven bestaat uit lokaal en regionaal georiënteerde ondernemingen. Azogagh: “In werkelijkheid zijn er veel relatief kleine bedrijven gevestigd op Hollandse Kant.”

Geïnteresseerde bedrijven zullen helaas teleurgesteld moeten worden door de gemeente. Logistiek park Hollandse Kant is volgebouwd. “Het terrein is volledig uitgegeven, er zijn geen kavels meer beschikbaar en dat betekent dat tien hectare in gebruik is.” Met die tien hectare is Hollandse Kant beduidend minder groot dan Stichtse Kant. Plannen om het park uit te breiden zijn er niet. “Grote ontwikkelingen zijn er niet te verwachten. Dat is ook waarom Hollandse Kant het beste is te omschrijven als een stabiel logistiek bedrijventerrein”, aldus de beheerder vanuit de gemeente Almere.

 

 

"WE HUREN COLLECTIEF BEVEILIGING IN. DAT WERKT GOED"

 

Veel contact met de gemeente heeft Vers Centrum Almere niet. "Dat is positief volgens mij. Hoewel ik van de overburen heb begrepen dat de gemeente wel snel en accuraat reageerde toen ze enkele vragen hadden", vertelt logistiek manager Brian Kuijsten. Vers Centrum Almere is al twaalf jaar gevestigd op logistiek park Hollandse Kant in Almere. Het park dat in 2009 nog door de gemeente werd omschreven als een stabiel bedrijventerrein. De problemen met de Hollandse brug behoren grotendeels tot het verleden. Op de vraag hoe het bij Hollandse Kant zit met de ontsluiting van het park kan Kuijsten dan ook alleen positief antwoorden. "We zitten hier vlakbij de ring van Almere, voor zover ik het kan beoordelen is de ontsluiting voor ons prima."

 

Een verbeterpuntje voor het park zou wat Kuijsten betreft het parkeerbeleid zijn. "Er is nu niet veel geregeld. Het wordt hier steeds drukker en regelmatig staan er trailers langs de kant van de weg geparkeerd. Hier of daar een verbodsbord zou helpen." De logistiek manager ziet een extra bushalte dichter bij Hollandse Kant ook wel zitten. "Dat zou sommige werknemers loopwerk besparen." De beveiliging van het park is wat Kuijsten betreft prima voor elkaar. "Dat is gezamenlijk geregeld. De bedrijven hier hebben allemaal hun eigen alarm, maar daarnaast huren we collectief beveiliging in. Dat werkt goed."

 

 

Reageer op dit artikel